(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

Sanjsko je potovanje s kombijem, plavanje s kitovci, spoznavanje kultur

avtor 18.06.2014  07:00  Dopolnjeno: 22.08.2014 10:06

Za Brigito so sanjske počitnice spoznavanje drugih kultur in običajev na potovanjih po azijskih prestolnicah ter spoznavanje njihovih varčevalnih navad in odnosa do denarja. Danes je pametno poznati finančne navade lokalnih prebivalcev, sploh preden recimo odpremo denarnico na tržnici.

anketa-mf6.jpg.o.240px.jpg

Za Lovrenca iz Velikega Mlačevega so sanjske počitnice potovanje s kombijem po Evropi. Zakaj pa ne... Prevoz, ki se lahko spremeni tudi v zasilno prenočišče. Preden se odpravite na pot, preverite, koliko stane gorivo v posamezni državi.

Marko ima natančno izoblikovane želje. Raziskoval bi indonezijski tropski gozd Foja Mountains, plaval s kitovci v velikem zalivu Cenderawasih Bay ter se potapljal in užival na plažah na otoku Raja Ampat. Sliši se sanjsko.

To so zmagovalci natečaja revije Moje finance. Potegovali so se za vstopnice za pustolovsko dogodivščino v Pustolovskem parku Postojna. Prejeli smo 89 odgovorov. Anketirancem smo želeli olajšati delo tako, da smo jim ponudili nekaj odgovorov, kot so polet v vesolje, kampiranje, rajanje po festivalih... A za največ anketirancev, 43 odstotkov, je najbolj sanjsko poležavanje na kateremkoli rajskem otoku.

Poglejmo še nekatere sanjske počitnice anketirancev. Janezu je dovolj, če je kraj dovolj daleč, samo da je spletna povezava. Mirana bi raziskovala neznane dežele, bogate z zgodovinskimi in kulinaričnimi užitki, brez kriminala in drugih nevarnosti. Matej ni ljubitelj vročine, zato bi se umaknil nekam daleč na sever. Danijel bi jadral po tropskih morjih, se potapljal, lovil ribe... Nataša bi plula s križarko, Nina pa uživala nekje v hribih.

* Marja Milič je odgovorna urednica revije Moje finance in vodja finančnega opismenjevanja Finančna šola
0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.