(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

Cool se pridružuje Mojim financam

avtor 21.05.2014  07:00  Dopolnjeno: 22.08.2014 10:07

Mladi so danes večinoma osredotočeni na modo, lepoto, glasbo in zabavo. Vsa področja pa so seveda prepletena z denarjem. Kako mladim približati racionalno upravljanje denarja, je zato eden izmed naših izzivov, pravi Sergej Prosen, direktor podjetja PanMedia, ki izdaja revijo za mlade Cool. Revija se je odzvala povabilu Mojih financ, pri katerih smo v Sloveniji začeli projekt finančnega opismenjevanja mladih. Vsak mesec bodo tako tudi sami obravnavali tematike, ki se jih bodo mladi jeseni začeli učiti v krožku Mladi in denar.

revija-cool.1400310734.jpg.o.240px.jpg

»Naš sistem izobraževanja na tem področju ne ponuja skoraj nikakršnih rešitev. Povabilu Mojih financ smo se odzvali predvsem zaradi celostnega pristopa pri iskanju konkretnih rešitev in korelacij dopolnjujočih se ciljnih skupin: otroci-staršiučitelji, ki jih skupaj nagovarjamo pri tem projektu, ter mesta in ugleda, ki ga imajo Moje finance v Sloveniji. Verjamemo v uspeh tega projekta,« pravi Prosen. Revija Cool je del OK! mreže najstniških revij v regiji Adriatic. V Sloveniji dosegajo približno 60 tisoč bralcev, večinoma deklet (v razmerju 90 odstotkov deklet, 10 odstotkov fantov). In kako bodo mlade navdušili za teme o upravljanju denarja? »Dobro poznamo svoje mlade bralce, njihove navade in trende. Je pa res, da odnos osnovnošolcev in dijakov do denarja še ni izoblikovan,« pravi Sergej Prosen, a doda: »Mladi pri teh stvareh niso nič drugačni kot starejši. Poiskati je treba rešitve in jim pokazati pot do uresničitve njihovih želja in potreb oziroma jim pokazati, kako bodo zadeve potekale pozneje v življenju in kaj lahko pričakujejo. Preprosto je nekoga motivirati, če poznamo njegova pričakovanja.« Prve tovrstne teme bo revija Cool objavila 9. junija.

Sicer pa revija Moje finacne mlade nagovarja tudi prek facebook stran FB Mladi in denar.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.