(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

Žepnina, avto in prvi zaslužek

avtor 12.02.2014  07:00  Dopolnjeno: 22.08.2014 10:11

V prejšnji številki priloge Mladi in denar smo pisali o tem, kaj moramo spremeniti, da bomo imeli več denarja, pa tudi o tem, kaj mladim pomeni imidž in kako ga financirajo. V tej številki ugotavljamo, kako se lahko mladi naučijo upravljati svoj denar - žepnino. Zanimivo pri tem je, da kar polovica mladih žepnine ne prejema. Za tiste, ki jo imajo, pa smo se lotili vprašanja, kaj lahko starši svoje otroke naučijo, če jim vsak mesec zaupajo nekaj deset evrov. Preverili smo tudi mnenje med mladimi - deset dijakov in dve učenki so razkrili, kaj počnejo s svojim denarjem. Apetiti najstnikov, zlasti tistih, ki prestopijo prag polnoletnost, so veliki. Želijo se usesti za volan, celo imeti jeklene konjičke v svoji lasti. Zato je Tržičan Žan Zupan, sicer dijak bežigrajske gimnazije, raziskal, koliko mlade stane izpit za avto, kolikšen je minimalni znesek za nakup solidnega avtomobila in ali se jim splača pri teh letih imeti v lasti jeklenega konjička. Takšnih 18-letnikov je pri nas 1.615, pogovarjali smo se z enim izmed njih.

mladi1-mf2.jpg.o.600px.jpg

Poiskali smo tudi tri nagrajence natečaja: Kako ste zaslužili prvi denar. Klemen je učil prijatelja igranja na diatonično harmoniko, Davorin je prodajal jajca, Stanislav pa pomagal pri delu na strehi.

facebook-gumb2-1385116552-jpg-o-600px.1390259333.jpg

Spremljate nas lahko na [mojefinance.finance.si] in na Facebook Mladi in denar.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.