(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

Mladi in denar

avtor 22.01.2014  07:00  Dopolnjeno: 22.08.2014 10:12

Na reviji Moje finance začenjamo mini revolucijo na področju finančnega opismenjevanja mladih. Na našo pobudo bo v 86 osnovnih in srednjih šolah prihodnje šolsko leto zaživel krožek Mladi in denar. Učenci osnovnih šol, od sedmega do devetega razreda, ter dijaki srednjih šol bodo dobili praktične nasvete o tem, kako preživeti z žepnino, zaslužiti kakšen dodaten evro, izbrati sebi primerni poklic, kje in kako varčevati, kako si postaviti različne finančne cilje in jih uresničiti, odpreti podjetje in podobno. Krožke bodo vodili učitelji, na kar jih bodo ustrezno pripravili priznani osebni finančni svetovalci Tina Puncer, Mitja Vezovišek, Samo Lubej ter strokovnjakinja za kadre Laura Smrekar. Učiteljem bo v pomoč priročnik, ki so ga spisali omenjeni avtorji.

Da bi vsebino čim bolj približali tako mladim kot njihovim staršem, pa bomo tudi v reviji Moje finance v prilogi Mladi in denar vsak mesec objavljali povzetke poglavij iz priročnika, dodali razmišljanja znanih in uspešnih Slovencev, različne razis­kave, zanimivosti... V drugem delu priloge se bodo kot novinarji preizkusili mladi dijaki in učenci, ki bodo pisali o finančnih zanimivostih, izzivih svojih vrstnikov in podobnem.

V prilogi boste poleg uporabnih nasvetov našli tudi zanimive izzive, nagradne igre in natečaje. Kako ste zaslužili prvi denar, je tokratni izziv. Odgovore, vprašanja, predloge lahko pošljete na kuldenar@finance.si. Vse skupaj pa spremljate na [mojefinance.finance.si] ter FB Mladi in denar.

facebook-gumb2-1385116552-jpg-o-600px.1390259333.jpg

razmisljajtenavelikomf.1390258929.jpg.o.600px.jpg

* Marja Milič je odgovorna urednica revije Moje finance in vodja finančnega opismenjevanja Finančna šola
0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.