(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

Mladi in denar

avtor 22.01.2014  07:00  Dopolnjeno: 22.08.2014 10:12

Na reviji Moje finance začenjamo mini revolucijo na področju finančnega opismenjevanja mladih. Na našo pobudo bo v 86 osnovnih in srednjih šolah prihodnje šolsko leto zaživel krožek Mladi in denar. Učenci osnovnih šol, od sedmega do devetega razreda, ter dijaki srednjih šol bodo dobili praktične nasvete o tem, kako preživeti z žepnino, zaslužiti kakšen dodaten evro, izbrati sebi primerni poklic, kje in kako varčevati, kako si postaviti različne finančne cilje in jih uresničiti, odpreti podjetje in podobno. Krožke bodo vodili učitelji, na kar jih bodo ustrezno pripravili priznani osebni finančni svetovalci Tina Puncer, Mitja Vezovišek, Samo Lubej ter strokovnjakinja za kadre Laura Smrekar. Učiteljem bo v pomoč priročnik, ki so ga spisali omenjeni avtorji.

Da bi vsebino čim bolj približali tako mladim kot njihovim staršem, pa bomo tudi v reviji Moje finance v prilogi Mladi in denar vsak mesec objavljali povzetke poglavij iz priročnika, dodali razmišljanja znanih in uspešnih Slovencev, različne razis­kave, zanimivosti... V drugem delu priloge se bodo kot novinarji preizkusili mladi dijaki in učenci, ki bodo pisali o finančnih zanimivostih, izzivih svojih vrstnikov in podobnem.

V prilogi boste poleg uporabnih nasvetov našli tudi zanimive izzive, nagradne igre in natečaje. Kako ste zaslužili prvi denar, je tokratni izziv. Odgovore, vprašanja, predloge lahko pošljete na kuldenar@finance.si. Vse skupaj pa spremljate na [mojefinance.finance.si] ter FB Mladi in denar.

facebook-gumb2-1385116552-jpg-o-600px.1390259333.jpg

razmisljajtenavelikomf.1390258929.jpg.o.600px.jpg

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.