(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

Kako bi osemletna Mia varčevala na banki?

avtor 18.12.2013  07:00  Dopolnjeno: 22.08.2014 10:13
Mladi so odgovorili na naše nagradno vprašanje Kaj bi storili s 40 evri; zmagovalci natečaja so osemletna Mia, šestletna Julija in 17-letna Anja

Revija Moje finance je nagradila tri mlade nadobudneže. V okviru projekta Mladi in denar smo pozvali mlade, da odgovorijo na nagradno vprašanje, kaj bi storili s 40 evri. S svojimi idejami so se odzvali tako najmlajši, stari pet let, kot malce starejši, stari 19 let, iz vse Slovenije. Večina je poslala odgovore, nekateri so jih tudi opremili z risbicami. In kaj bi s 40 evri? Nekateri bi kupovali igračke, drugi bi ta denar darovali, si privoščili žur, nekateri pa tudi že razmišljajo, da bi varčevali za stanovanje... Čeprav je bilo glasovanje tesno, smo dobili tri zmagovalce. In nagrada? Vsak je dobil po 40 evrov. Odgovore zmagovalcev objavljamo spodaj.

Julija, 6 let, Smlednik:

»Dala bi jih v mojega šparovčka pujska in ga prosila, naj jih za novo leto pokaka 400.«

Mia, 8 let, Maribor:

rizbica

Anja, 17 let, Ljubljana:

SONET O 40€

40€, je to malo ali veliko?

Z njimi si lahko kupim prikupno sliko,

to drži kot pribito.

Vendar, ali res želim si sliko?

Bi si želela kartico spominsko?

Nanjo lahko posnela svojo bi fotografijo

a za to najprej bi potrebovala fotko

Cannon, Sony vsi so dragi, tudi Nikon!

Lahko bi varno jih shranila

za čase težje, ki prihajajo

in z njihovo pomočjo stanovanje si kupila

Pariz, maturantski in izpit za avto

tudi niso strošek kar tako,

40€bi pomagalo mi uresničiti vse to.

* Marja Milič je odgovorna urednica revije Moje finance in vodja finančnega opismenjevanja Finančna šola
0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.