(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

Ko denar mečete v koš za smeti

Danes je svetovni dan hrane. Ste si kdaj izračunali, koliko hrane na mesec zavržete; nekatere raziskave kažejo, da je to okrog 500 evrov na leto.

Današnji dan, 16. oktober, je svetovni dan hrane in hkrati dan, ki je namenjen ozaveščanju in premisleku o hrani, tudi tisti, ki jo zavržemo. Osupljivi podatki raziskave evropske komisije kažejo, da v Evropski uniji vsako leto odvržemo na tone živilskih odpadkov. Pozor! Kar 180 kilogramov na prebivalca. Čisto »sveži« rezultati spletne ankete projekta Ekologi brez meja pa so pokazali, da Slovenci zavržemo največ zelenjave in sadja, sledijo kruh in mlečni izdelki.

Premalokrat pomislimo in se zavemo dejstva, da velike količine hrane zavržemo tudi zaradi svojega nepremišljenega odnosa do te pomembne življenjske dobrine. Z nekaj zavedanja, odgovornosti in enostavnimi ukrepi lahko vsak posameznik prispeva ter doprinese k boljšemu jutri. Poleg tega vam bo hvaležna tudi vaša denarnica.

Pet čisto enostavnih nasvetov:

1. Poslušaj svoj želodec, ne jej in nakupuj »z očmi«.

2. Preveri datum, ki je odtisnjen na embalaži izdelka.

3. Če ne moreš pojesti svoje malice ali kosila, deli preostanek s

prijateljem, sošolcem.

4. Za malico si iz domače košare s sadjem vzemi na primer banano, ki je najbolj zrela.

5. V kolikor v hladilniku ali v omari najdeš izdelek, ki mu bo pretekel rok, bodi ustvarjalen/-a«! Preseneti svoje sošolce med odmorom s kakšnim prigrizkom ali prijatelje s povabilom na večerjo.

Več o rezultatih ankete, ki so jo opravili v sklopu projekta Ekologi brez meja najdete:

[ebm.si] pripravila Ksenija Sedej.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.