(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

Z »brezplačnim« programom do stotaka prihranka

avtor 21.11.2014  05:47  Dopolnjeno: 21.11.2014 22:00

Najbrž med nami ni prav veliko ljudi, ki ne bi uporab­ljali računalnika. Je pa precej takšnih, ki ne vedo, da lahko nekatere sicer plačljive programe dobijo kar zastonj. Recimo za Office 365 boste na trgu plačali okoli stotaka. Toda paket je za vse učence, dijake in zaposlene v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, katerih institucija je k programu Oblak 365 pristopila in ustrezno uredila šolsko e-identiteto, zastonj. Gre za orodja za shranjevanje podatkov, koledarje, opomnike, neposredno komunikacijo, namizni paket zbirke Office pa vključuje še programe Word, Excel in Power Point. Poleg tega si lahko v Outlooku odprete nov poštni predal, v omrežju Lync klepetate s sošolci, prijatelji, sodelavci, na voljo pa je tudi omrežje Skype. Za shranjevanje opomb, zapiskov, fotografij, posnetkov s table, multimedijo pa uporabljate orodje OneNote. Dokumenti se shranjujejo lokalno na vaš računalnik, telefon, tablico ali pa v oblak. Hkrati s pisarniškimi orodji tako prejmete tudi dostop do oblačne storitve OneDrive, ki omogoča ogromno shrambo podatkov, kar en terabajt. Pomembno je tudi to, da lahko svoje dokumente urejate kjerkoli ali s katerokoli pametno napravo, saj je prek spleta mogoč neposreden dostop. Vse omenjeno si lahko licenčno in brezplačno naložite na pet svojih vsaj malo pametnih naprav, programi pa delujejo na najpogostejših operacijskih sistemih Windows Phone, iphone, ipad, telefonih z operacijskim sistemom Android, napravah blackberry. Brezplačen dostop do aplikacij velja le v času rednega izobraževanja, se pravi ob statusu učenca, dijaka, zaposlenega na šoli ( [o365.arnes.si] )

ucenje-ss.1416155302.jpg.o.600px.jpg
Foto: Shutterstock

Kaj pa nešolniki? Na voljo imate brezplačno in prosto dostopno spletno različico programske opreme Office Online (več na [office.live.com] ). Svoje elektronske izdelke lahko urejate kar prek spletnega brskalnika. Podelite in pripravljate jih lahko skupaj s prijatelji, sodelavci, morda celo s sosedi, z mamo ali zobo­zdravnikom, čeprav sami nimajo nameščene zbirke Office. Tako lahko na primer e-ozaveščeni frizerki pošljete slikovni predlog svoje nove frizure, ona pa na sliki označi svoje pripombe. Dostop in urejanje dokumenta v realnem času torej pomeni, da lahko vsi hkrati kuhamo isti lonec mineštre oziroma urejamo isti dokument prek spletnega brskalnika. Vsak posameznik k temu prispeva svoje specifične sposobnosti, spretnosti, znanja z namenom doseči skupen cilj. Najboljše, kar zna. Ali smo pripravljeni na timsko kuhanje?

Ingrid Kragelj

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.