(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

Novoletna zaobljuba: Ne bom več jedla mesa in sladkarij

Nagradni natečaj

Ste v novo leto vstopili s seznamom zaobljub? Niste edini. Številni novo leto jem­ljejo kot neko prelomnico, da naredijo to ali ono. Večina se veselo loti hujšanja, rekreacije, zdravega prehranjevanja, nekateri si obljubijo, da ne bodo več brezglavo zaprav­ljali, kadili, da bodo pretekli maraton ali osvojili Triglav... Drugo vprašanje pa je, koliko časa se teh zaobljub res držimo. Nekateri pravijo, da samo do februarja.

shutterstock-237967066.1423326590.jpg.o.600px.jpg
Foto: Shutterstock

O zaobljubah je bilo v zadnjih mesecih veliko napisanega, zato gredo takšne reči nekaterim tudi malce na živce. Neki bralec nam je napisal: »Moja desetletja stara novoletna zaobljuba je, da nikoli ne delam novoletnih zaobljub. Tega se še vedno držim in sem torej neizpodbitno, nesporno in absolutni rekorder.«

Bralce smo v nagradnem natečaju revije Moje finance spraševali, katere novoletne zaobljube so se najdlje držali. Prejeli smo kar nekaj odgovorov, večina pa je sklenila, da bo v novem letu živela bolj zdravo. In kdo so nagrajenci:

Mojca, Ljubljana: »Ob koncu leta sem sprejela odločitev, da v novem letu posvetim več časa sebi, predvsem svoji želji po gibanju v naravi. Kupila sem si nove smuči in se namenila čim več smučati. Svoje zaobljube se še vedno držim - še vreme mi pomaga. Vsak torek se odpeljem na Stari vrh in se tam predajam smučarskim užitkom.«

Edit, Medvode: »Novoletna zaobljuba za 2014 je bilo zdrava prehrana eko in brez mesa. Odločila sem se zaradi zdravja. Držala sem se celo leto in se še zdaj. Potrebna je bila velika disciplina, motiviralo me je, da sem se veliko bolje počutila in shujšala.«

Urša, Logatec: »Moja zaobljuba je, da bom jedla bolj zdravo, predvsem manj sladkarij. To sem sklenila pred petimi meseci. Včasih je težko, ampak sčasoma je čedalje lažje. Ko si zaželim kaj sladkega, se zamotim, tako da na to potem tudi pozabim.«

Zgoraj omenjenim trem nagrajenkam bo pri izpolnjevanju zaobljube verjetno prav prišla tudi nagrada Vodnega mesta Atlantis - vsaka bo prejela po dve vstopnici. Želimo vam, da se še naprej držite tega, kar ste si zastavili. Srečno.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.