(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

Ne spreglejte! Konferenca o finančnem opismenjevanju mladih

Finančna pismenost mladih Slovencev komaj za minus dve (-2)! Kako jo lahko izboljšamo?

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj in nekateri drugi ugledni gostje, se bodo soočili na vroči razpravi z zgornjim naslovom 15. decembra na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Zanimive in vroče debate se lahko udeležite tudi vi. Vabljeni 15. decembra 2015, v prostore Ekonomske fakultete v Ljubljani, dvorana Generali!

Udeležba na dogodku je brezplačna, na dogodek pa se morate prijaviti vsaj do petka, 27. novembra, po elektronski pošti: damjana.petelinkar@finance.si ali po telefonu: 01/ 30 91 578.

makovec-brencic-023-jm.1448025182.jpg.n.960px.jpg
Na okrogli mizi bo sodelovala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič

Pester program konference

 • 13.30-14.00: Prihod udeležencev
 • 14.00-14.05: Uvodni pozdrav dekanje Ekonomske fakultete v Ljubljani Metke Tekavčič

 • 14.05-14.20: Predstavitev projekta finančnega opismenjevanja mladih v šolah, Matjaž Nidorfer, odgovorni urednik revije Moje finance
 • 14.20-15.10: Predstavitev dobrih praks uvedbe krožka Mladi in denar na osnovni in srednji šoli
 • Andreja Šifer, profesorica na Osnovni šoli Gorica v Velenju

  Gabrijela Blaznek, učiteljica ekonomskih predmetov na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje

 • 15.10-16.00: Okrogla miza: Učenje o upravljanju denarja v šole! Da ali ne?
 • Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport

  France Arhar, direktor Združenja bank Slovenije

  Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo

  Anita Ogulin, predsednica Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

  Mitja Vezovišek, ambasador finančnega opismenjevanja mladih

  Breda Poličar, naj učiteljica krožka Mladi in denar iz Gimnazije Poljane

 • 16.00: Druženje

Udeležba na dogodku je brezplačna, na dogodek pa se morate prijaviti vsaj do petka, 27. novembra, po elektronski pošti: damjana.petelinkar@finance.si ali po telefonu: 01/ 30 91 578.

konferenca2.1448025359.jpg.n.720px.jpg

0
Komentiraj

Preberite tudi:

23.11.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.