Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!
Mami, igral bi klavir! Mi plačaš šolanje? Mami, igral bi klavir! Mi plačaš šolanje? Vsak četrti otrok se uči igrati klavir, vsak osmi pa kitaro ali violino. Bi bil rad vaš otrok med njimi? Glasbeno izobraževanje stane od 250 do celo 1.400 evrov na leto. Kako pa izbrati šolo?
Mini vodnik: kako študirati in tekmovati na ameriški univerzi? Mini vodnik: kako študirati in tekmovati na ameriški univerzi? Plavalna olimpijka Sara Isaković, košarkarski reprezentant Luka Vončina in nekdanji selektor moške odbojkarske reprezentance Luka Slabe so po srednji šoli odšli v ZDA, kjer so študij kombinirali z vrhunskim športom in svoje univerze zastopali na študentskih tekmovanjih. Kako torej na študij v tujino in ne bankrotirati?
Reportaža s 3. poletne finančne šole: Mami, oči, to sem se naučil v štirih dneh o financah   Reportaža s 3. poletne finančne šole: Mami, oči, to sem se naučil v štirih dneh o financah   Na enem mestu smo združili, kaj vse so se mladi naučili na 3. poletni finančni šoli. Letos jo je obiskalo 25 mladih, starih od 11 do 18 let. Obiskali smo banko, družbo za upravljanje, ljubljansko borzo, ekonomsko fakulteto in študentski servis. Spoznali smo tudi življenje komedijanta Saša Stareta, milijonarja Damiana Merlaka, glasbenika Primoža in Boštjana iz Siddharte ter zvezdo na Instagramu Gajo Prestor. Kaj vse se je dogajalo, smo spremljali prek www.financna-sola.si.   
To so najstniki z več 10 tisoč sledilci To so najstniki z več 10 tisoč sledilci Tristan - krompirček, Gaja, Žan in Nejc imajo po več 10 tisoč sledilcev na družbenih omrežjih. Kako so si odprli vrata do kariere na spletu in ali s tem že kaj služijo?
To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! Na 4. državnem tekmovanju iz finančne pismenosti za mlade, ki se o osebnih financah učijo v okviru projekta Mladi in denar, se je pomerilo 66 dijakov in učencev s 23 šol. Prvaki so Nino Sajič z OŠ Koseze, Gregor Lončar z Ekonomske šole Celje in Vita Volgemut z II. gimnazija Maribor. Naj učitelji pa so Lorieta Pečoler z OŠ Koseze, Metka Bombek z Ekonomske šole Celje in Jerneja Kučina z Gimnazije Jesenice. Čestitamo!
Mladi poleti zaslužijo tudi po več tisoč evrov. Kako do dela? Mladi poleti zaslužijo tudi po več tisoč evrov. Kako do dela? Dvaindvajsetletna Ajda je s počitniškim delom v wellness centru skupno zaslužila približno 2.300 evrov, Anja v ZDA več kot tri tisočake, Ana pa od 200 do 500 evrov na mesec. Kakšno delo si je pametno izbrati in s katerim lahko zaslužite največ?

Ne spreglejte! Konferenca o finančnem opismenjevanju mladih

Finančna pismenost mladih Slovencev komaj za minus dve (-2)! Kako jo lahko izboljšamo?

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj in nekateri drugi ugledni gostje, se bodo soočili na vroči razpravi z zgornjim naslovom 15. decembra na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Zanimive in vroče debate se lahko udeležite tudi vi. Vabljeni 15. decembra 2015, v prostore Ekonomske fakultete v Ljubljani, dvorana Generali!

Udeležba na dogodku je brezplačna, na dogodek pa se morate prijaviti vsaj do petka, 27. novembra, po elektronski pošti: damjana.petelinkar@finance.si ali po telefonu: 01/ 30 91 578.

makovec-brencic-023-jm.1448025182.jpg.n.960px.jpg
Na okrogli mizi bo sodelovala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič

Pester program konference

 • 13.30-14.00: Prihod udeležencev
 • 14.00-14.05: Uvodni pozdrav dekanje Ekonomske fakultete v Ljubljani Metke Tekavčič

 • 14.05-14.20: Predstavitev projekta finančnega opismenjevanja mladih v šolah, Matjaž Nidorfer, odgovorni urednik revije Moje finance
 • 14.20-15.10: Predstavitev dobrih praks uvedbe krožka Mladi in denar na osnovni in srednji šoli
 • Andreja Šifer, profesorica na Osnovni šoli Gorica v Velenju

  Gabrijela Blaznek, učiteljica ekonomskih predmetov na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje

 • 15.10-16.00: Okrogla miza: Učenje o upravljanju denarja v šole! Da ali ne?
 • Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport

  France Arhar, direktor Združenja bank Slovenije

  Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo

  Anita Ogulin, predsednica Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

  Mitja Vezovišek, ambasador finančnega opismenjevanja mladih

  Breda Poličar, naj učiteljica krožka Mladi in denar iz Gimnazije Poljane

 • 16.00: Druženje

Udeležba na dogodku je brezplačna, na dogodek pa se morate prijaviti vsaj do petka, 27. novembra, po elektronski pošti: damjana.petelinkar@finance.si ali po telefonu: 01/ 30 91 578.

konferenca2.1448025359.jpg.n.720px.jpg

0
Komentiraj

Preberite tudi:

23.11.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.