(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

Dobra dela, dober občutek, dobra družba

Včasih imamo občutek, da kot posameznik v družbi ne moremo nič ukreniti, da smo nemočni. Smo pa del te družbe, nanjo hočeš nočeš vplivamo. Je naše ogledalo. »Pogrešal sem dobre ljudi v svoji bližini, in ker jih nisem našel, sem ugotovil, da bom moral najprej sam postati takšen. Rezultati so pozitivni,« je spoznal naš sogovornik, 23-letni Klemen. Tudi mladi se zavedajo, kako pomembno je, kakšen pečat pustimo v družbi. Zato odstopijo sedež starejšim na avtobusu, pomagajo brezdomcem ... Že s tako malo gesto jim lahko polepšaš dan, pravijo. Vse se začne z majhnimi koraki. Tako je recimo začela tudi Ana Lukner, pobudnica projekta zbiranja hrane Anina zvezdica. Za rojstni dan je prosila prijatelje, naj ji ne nosijo daril, ampak pakirano hrano. Zbrali so je toliko, da so lahko nahranili 37 družin. V šestih letih, odkar se je vse skupaj začelo, pa prek 35 tisoč družin. Je pa še neka posebnost - delujejo brez denarja, torej vse temelji na prostovoljstvu.

Tudi na Mojih financah smo ocenili, da je čas za premike v glavah ljudi. Opazili smo, da nam primanjkuje finančnega znanja. In ker danes živimo v družbi, kjer se vse vrti okrog denarja, je znanje o upravljanju tega nujno potrebno. Zato smo zagnali projekt Mladi in denar. Z njim želimo aktivirati in spodbuditi predvsem mlade, da razmišljajo o svoji finančni prihodnosti. Njihova prihodnost je tudi naša. Svet stoji na mladih.

Zadnjih 22 mesecev ste v prilogi Mladi in denar brali 22 poglavij iz priročnika za izobraževanje mentorjev krožka finančnega opismenjevanja. Prilogo v nekoliko spremenjeni obliki nadaljujemo, saj je finančnih tematik za mlade še veliko. Vse članke bomo objavljali tudi na spletni strani [mladi-denar.si] in na FB Mladi in denar. Nadaljujemo pa tudi tretjo sezono izobraževanj za učitelje. Prijavljenih je 50 učiteljev iz 30 šol. Doslej smo v dveh letih izobrazili že 150 učiteljev iz 90 šol iz vse Slovenije, ki na svojih šolah potem vodijo krožek Mladi in denar. Tudi učitelji z izobraževanjem vračajo družbi, saj krožke vodijo brezplačno.

mladi-mf1-1.1452941075.jpg

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.