(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

Erazem in Nino prva v znanju iz osebnih financ

Na drugem državnem tekmovanju iz finančne pismenosti mladih se je spopadlo 64 učencev in dijakov iz 23 šol.

Dijak Erazem Jože Čuk in učenec Nino Sajič sta na drugem državnem tekmovanju iz finančne pismenosti v organizaciji revije Moje finance pometla s konkurenco v znanju upravljanja osebnih financ.

»Presrečen sem. Zadovoljen sem tudi s pridobljenim znanjem, saj ne gre za neko znanstveno fantastiko, temveč praktično znanje,« pravi Erazem Jože Čuk iz Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, ki je osvojil prvo mesto med 43 srednješolci. »Zadovoljen sem z rezultatom. Vprašanja so bila srednje težka. Bolj kot vse šteje to, da sem se veliko naučil, kar mi bo prišlo prav v življenju,« pravi šestošolec Nino Sajič iz OŠ Koseze, ki je premagal 21 učencev.

Za las je že drugič zmago zgrešil dijak Tomaž Tomšič iz Škofijske klasične gimnazije Ljubljana: »Dobil sem ogromno znanja in to šteje. Ko misliš, da veliko veš, na krožku ugotoviš, da nimaš pojma.« Kar malce slabe volje je bil drugouvrščeni Irenej Tornič iz OŠ Miroslava Vilharja Postojna: »Nisem zadovoljen, ker sem bil samo korak proč od zmage. Vseeno sem vesel, da sem odnesel znanje.«

Za odgovore na 30 vprašanj so imeli na voljo eno uro. Večina je presegla polovico vseh možnih točk. Podelili smo 12 zlatih priznanj, deset srebrnih in devet bronastih. Drugi udeleženci so prejeli priznanja za sodelovanje.

Sočasno je potekalo tudi tekmovanje med šolami, s tem pa smo dobili tudi naj učitelje. Zmagovalca sta Tadej Rifel, mentor zmagovalne ekipe iz Škofijske klasične gimnazije Ljubljana, ter Lorieto Pečoler iz Osnovne šole Koseze.«

Tekmovanja je konec, usvajanje novih znanj pa nikoli končana zgodba. Priložnost imate že to poletje od 27. junija do 1. julija, ko bo potekala poletna finančna šola za najstnike. Prijave na [mladi-denar.si] . Več o tekmovanju pa na povezavi Erazem in Nino najmočnejša v znanju iz osebnih financ.

financno-opismenjevanje-025-jm.1465668525.jpg.c.960px.jpg
Foto: Jure Makovec

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.