(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

Kako sta študenta Tim in Ana čez noč postala šefa

Enaindvajsetletni Tim in 23-letna Ana sta dobila priložnost, da se čez noč iz študenta prelevita v čisto pravega šefa mednarodnega podjetja, sicer za kratek čas – mesec dni v sklopu akcije kadrovske agencije Adecco – CEO za en mesec. Kako sta se izkazala? Kaj sta počela? Sta dobila tudi direktorsko plačo, službeni avto, mobilnik...

Mladi želijo biti direktorji, šefi, vodilni, kaže vse več novejših raziskav. Startupmanija med milenijci nekoliko pojenja. Ugotavljajo namreč, da si je tako težko služiti kruh, imeti moraš ne le dober produkt, ampak tudi ogromno sreče. Pa mladi sploh vedo, kako je biti šef? Kakšne so odgovornosti? To sta iz prve roke izkusila 21-letni Mariborčan Tim Lep in 23-letna Škofjeločanka Ana Čuk, ki sta dobila priložnost postati CEO za mesec dni – projekt, ki ga je organiziral Adecco, podjetje za zaposlovanje in upravljanje človeških virov. Ana je delala ob boku Miru Smrekarju, direktorju Adecca Slovenija, Tim pa s Srdjanom Krumpakom, direktorjem McDonald'sa Slovenija.

Zakaj sta se prijavila

»Vedno iščem nove izzive, ki pomenijo izstop iz cone udobja. Le s tem lahko dolgoročno napreduješ. Po drugi strani se ne ponudi vsak dan priložnost biti ob boku vodje velike korporacije,« pravi 21-letni študent ekonomije Tim, ki ga je k prijavi spodbudil prijatelj. »To je edinstvena delovna praksa. Že z vidika pridobivanja izkušenj je praksa odlična stvar, pridobivanje izkušenj pod mentorstvom direktorja pa je še toliko več vredno,« dodaja Ana, študentka psihologije dela.

Ko bom velik, bom šef

Mladi velikokrat sanjarijo o tem, da bodo, ko bodo odrasli, direktorji, šefi, vodilni. Velikokrat tudi slišimo, kako so njihova pričakovanja nerealna, ko vstopijo na trg dela. »Vsi bi želeli biti šefi,« slišimo kadrovnike. Kaj pa naša mlada sogovornika? »Vodilno vlogo vidim kot mamljiv izziv in del svojega cilja v prihodnosti,« pravi Ana. Dodaja še, da jo je od nekdaj k vodenju pritegnil vpliv, ki ga ima lahko vodja na rezultate ekipe oziroma poslovanje celega podjetja. Ne more biti le strokovnjak na določenem področju, imeti mora tudi občutek za ljudi in dinamiko v ekipi. »Zagovarjam stil vodenja, skozi katerega vodja v vsakem zaposlenem zbudi najboljše. In tak vodja si že od nekdaj želim biti in verjamem, da nekoč tudi bom,« razmišlja Ana.

Kaj pa Tim? »Praksa je potrdila, da so moja pričakovanja o vodstvenem položaju pravšnja in da bi tudi v prihodnje rad prevzel takšno funkcijo,« pravi. Kljub temu vodstveni funkciji ne bi dajal prevelikega pomena. »Veliko pomembneje je, kaj lahko oseba, ki opravlja to funkcijo, doda k poslovanju družbe. Glede svojega prispevka podjetju vsekakor želim, da je čim večji – če me to nekoč prinese do mesta vodilnega kadra, toliko bolje. Navsezadnje mi je pomembno, da stvari počnem z veseljem in pri delu uživam.«

Delo se ne konča ob petih!

Biti šef ne pomeni le vleči direktorsko plačo in imeti vpliv, prinaša tudi ogromno odgovornosti in izzivov, se zavedata mlada sogovornika. »Zahteva veliko znanja z različnih področij, predvsem pomembno pa je, da si na tekočem in se nikoli ne nehaš učiti in izpopolnjevati,« pravi Ana. Kot direktor imaš zadnjo besedo pri odločanju in te odločitve neposredno vplivajo na poslovanje družbe, zaposlene, tudi stranke, dodaja. Sogovornika se zavedata tudi, da biti vodilni ni služba, ki se konča že ob petih. »To nedvomno ni delo, ki ga pustiš v pisarni, ko odideš domov. Spremlja te ves čas in prav tako z njim kup odgovornosti, ki sodijo zraven,« meni Ana. Stalno moraš biti na voljo, kar seveda terja svoj del v organizaciji zasebnega življenja, dodaja Tim. Kljub nekaj slabostim pa Ana meni, da je tovrstno delo lahko nagrajujoče in vredno vsega vloženega truda.

Nad čim sta bila mlada šefa razočarana

Sogovornika razočaranj nista doživela, želita si le, da bi bilo več tovrstnih projektov. »Zelo sta me navdušila dovršena organizacija dela in tudi dobro vzdušje v timu. Takoj mi je postalo jasno, da je McDonald's Slovenija podjetje, ki ima jasno predstavljene možnosti gradnje kariere. Karierna pot je odvisna od posameznikovih rezultatov ne glede na starost, kar je odlična odskočna deska tudi za mlade,« pojasnjuje Tim. Da izkušnje še zdaleč niso edini dejavnik pri izboru sodelavca, je spoznala tudi Ana. »Prevladuje mnenje, da so delovne izkušnje vse, kar šteje. V tem mesecu sem spoznala, da to ne drži. Vse se da naučiti. Verjemite, da so predvsem pri mladih pozitivna naravnanost, pripravljenost na delo in proaktivnost zlata vredne,« meni Ana. Ob tem dodaja, da je nanjo največji vtis naredilo spoznanje, kako pomembni so sodelovanje in dobri odnosi med zaposlenimi in poslovnimi partnerji. »Z dobrimi odnosi lahko prideš zelo daleč in tudi stresni dnevi so lažji, če imaš zaledje dobre ekipe,« pravi 23-letnica.

Sta imela tudi direktorsko plačo?

Tako Tim kot Ana sta zadovoljna tudi s plačilom, ki sta ga prejela za opravljeno delo. Koliko sta zaslužila in kaj bosta storila z denarjem?

Tim: »S plačilom in vsemi ugodnostmi, ki mi jih je prineslo enomesečno delo – od izkušenj do dodatnih 'bonusov', ki sem jih bil deležen, na primer službeni avto, telefon, računalnik, malica in službene poti –, sem zelo zadovoljen. Prislužen znesek, ki ni zanemarljiv, bom poskušal čim bolje oplemenititi. Pri upravljanju financ sta mi pomembna predvsem preglednost in lasten nadzor.«

Ana: »Glede na druga študentska dela in prakse moram reči, da sem s plačilom, ki sem ga prejela, zelo zadovoljna. Prejela sem še druge ugodnosti – imela sem službeni avto, dobila računalnik in mobilnik. Zaslužek bom najverjetneje namenila zasluženemu dopustu, glede na to, da ne živim več pri starših, bo del šel tudi za življenjske stroške. Že med študijem v Angliji sem se naučila redno spremljati finančno stanje, to znanje pa sem le še nadgradila ob koncu študija, ko sem začela sama pokrivati vse svoje stroške. Vse stroške si redno zapisujem prek mobilne aplikacije, saj imam lahko le tako nadzor nad financami. Že skoraj leto dni pa od vsakega prihodka 10 odstotkov vsote nakažem na varčevalni račun. Moram reči, da mi gre za zdaj dobro in se vsota vztrajno povečuje.«

Kako bosta unovčila to izkušnjo?

Sogovornika menita, da so pridobljene izkušnje neprecenljive in da bosta znanje in izkušnje z lahkoto uporabila tudi na drugih področjih. »Izkušnje bom uporabil predvsem za izboljšavo lastnega dela, boljše vodenje timov in morda pozneje tudi česa večjega,« pravi Tim, ki se prav te dni opravlja na študijsko izmenjavo v Anglijo. »Nove izkušnje, kot je ta, lahko pridobiš le, če si odprt za nove stvari in dogodivščine, in tako nameravam delovati tudi v prihodnje. Trenutno sem usmerjena v kadrovsko področje in tu želim nabrati čim več izkušenj, potem pa bomo videli, kam me bo pot odpeljala,« pravi Ana.

Tim in Ana sta morala za to direktorsko prakso premagati več kot 500 kandidatov. Toliko približno se jih javi tudi na razpise za prosta delovna mesta v malce boljših podjetjih. Vsaka takšna izkušnja, izbor, praksa pridejo prav, zato se prijavljajte, sodelujte in vse skrbno zapisujte v svoj CV. Mimogrede, tako Ana kot Tim sta že prejela kar nekaj ponudb za zaposlitev.

 

 

 
 
 
 

* Marja Milič je odgovorna urednica revije Moje finance in vodja finančnega opismenjevanja Finančna šola
0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.