(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

Mladi in denar dobiva nove razsežnosti

Medtem ko tretja generacija mladih z novim šolskim letom začenja obiskovati krožek v okviru projekta Mladi in denar, nekateri pa se bodo tako kot lani o osebnih financah učili že kar pri rednemu pouku, smo na reviji Moje finance pripravili nekaj novosti tako za mlade kot tudi njihove učitelje. Za vse učitelje, ki so se v zadnjih treh letih vključili v program finančnega opismenjevanja mladih – teh je kar 200 iz 120 osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije – 10. in 22. novembra pripravljamo dve novi izobraževanji. Na teh bosta neodvisna osebna finančna svetovalca in ambasadorja projekta Mitja Vezovišek in Samo Lubej predstavila deset zanimivih tem iz novega Priročnika 2 za učitelje finančnega opismenjevanja mladih, ki bo izšel ravno v teh dneh. »Tisti, ki so se v program vključili na začetku, so Priročnik 1 predelali, zato je bil čas, da pripravimo njegovo nadaljevanje. Tako se bodo učitelji in mladi lahko še naprej izobraževali o novih temah in nadgrajevali znanje,« ob tem poudari idejni vodja projekta in urednik priročnika Matjaž Nidorfer ter doda: »Tudi v Priročniku 2 smo izbrali zanimive teme. Dosedanje izkušnje pa tudi rezultati tekmovanj iz finančne pismenosti kažejo, da se bodo naučili res veliko za življenje koristnih stvari, zato se jim splača pridružiti krožku.« Projekt se seveda še vedno širi in vanj se bodo lahko kmalu vključile tudi nove šole. Prvo izmed štirih izobraževanj za nove učitelje se bo tako kot vsako leto začelo že januarja.
 

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.