(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

V ŽIVO: Kaj bo deset 17-letnic počelo tri tedne v Milanu

Prva generacija dijakov, ki se je pri rednem pouku učila vodenja osebnih financ, gre za 3 tedne na delovno prakso v Milano!

Janja, Melisa, Klementina, Alja, Nika, Kristina, Besmire, Klavdija, Ina in Sara bodo naslednje tri tedne preživele na delovni praksi v Milanu pod okriljem Erasmus + in učiteljice Gabrijele Blaznek z Gimnazije in srednje ekonomske šole Trbovlje.  

Uspešne dijakinje, ki so bile sprejete v projekt Erazmus +, so že lani bile del programa finančnega opismenjevanja pri rednem pouku. Zdaj pa bodo svoje znanje in strateške cilje, ki so si jih zastavile pred odhodom v Milano, testirale tudi v praksi.  Kako?  Poleg del in nalog, ki jih bodo opravljale v italijanskih podjetjih, bo najboljša življenjska šola, kako skrbeti za »svoj denar« in voditi vse izdatke, daleč od doma.Čeprav projekt pokriva stroške prevoza, bivanja in tri obroke, bo dodatni budget za mlada dekleta velik izziv.Dijakinje so pred odhodom namreč prejele tudi žepnino od donatorjev, in sicer v višini 4,30 evra na dan. Ali ga bodo dijakinje namenile za dodatno malico, priboljšek, spominek … ali pa bodo varčevale …, je prepuščeno njihovi odločitvi. 

 

Punce so odpotovale včeraj, 16.10., na spletni strani Mladi-denar.si in na Facebook strani Mladi in denar, pa bomo spremljali vsak njihov korak, vsak dan. Spremljate nas in 10 mladih punc na delovni praksi v Milanu.  

Prvi dan, prve skušnjave

 

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.