(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

Z inovativnostjo nad brezposelnost!

Brezposelnost med mladimi je težava, a iščejo se rešitve – Zavod Ypsilon v sodelovanju z mrežo podjetništva CEED Slovenija je namreč v septembru začel z izvedbo inovativnega projekta Made With Y! Kako so ga zastavili? Kako točno bo potekal? Komu vse je namenjen?

Projekt Made With Y je namenjen dijakom in študentom zaključnih letnikov, mladim iskalcem zaposlitve ter brezposelnim mladim na eni strani ter podjetnikom, ki iščejo sposoben kader za zaposlitev na drugi strani. Snovalci projekta omenjajo inovativne pristope reševanja problematike brezposelnosti mladih med 15. in 29. letom, med mladimi želijo spodbujati aktivno državljanstvo, v dialogu s podjetji vsakega sodelujočega mladega iskalca zaposlitve opolnomočiti s kompetencami, veščinami in znanjem po meri za zaposlitev v določenem podjetju ali organizaciji na območju celotne Slovenije.

Inovativnost. Kaj točno je mišljeno s tem?

Kaj točno imajo organizatorji v mislih z inovativnimi pristopi? »Že preverjene in preizkušene metode, ki jih uporabljamo v Zavodu Ypsilon, nadgrajujemo z novimi in inovativnimi metodami dela glede na zagotavljanje potreb ciljne skupine, njihove predvidene močne učinke na večanje kompetenc in zaposljivosti ter zaposlenosti mladih in hkrati njihovo inovativnost ter inventivnosti,« odgovarjata Anamarija Meglič, generalna direktorica Zavoda Ypsilon, in Miha Žefran, strokovni sodelavec pri projektu Made with Y.

                                                                  Vir: Zavod Ypsilon

Kako bo vse potekalo?

Dejavnosti v okviru projekta bodo raznolike od procesov matchinga - druženja in intenzivnega povezovanja med iskalci zaposlitve in zaposlovalci, intenzivnih bootcamp delavnic, workshopov z mentorji na eni strani, do sodelovanja in ustreznega povezovanja s podjetji preko rednih marching srečanj, coachingom, peer-to-peer učenjem in individualnih srečavanj na drugi strani. »Načrtujemo, da bomo v decembru postavili inovativno gamification spletno platformo, na kateri bodo delodajalci in javnost lahko spremljali napredek mladih in se povezovali tudi virtualno,« nam povedo pristojni.

 

Prijave za mlade so odprte do konca novembra na povezavi: goo.gl/forms/GkhFFmPhJ2GqW1bq2

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.