(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

V ŽIVO (iz MONZE): 20. dan: V Milanu prejele pohvalo generalne direktorice

Devet 17-letnic se je v sklopu delovne prakse Erasmus+ še zadnjič odpeljalo v Milano. Po skoraj treh tednih bivanja in službovanja so dekleta prejela vse potrebne »papirje« in tudi pohvale!

Skupaj z mentorico Gabrijelo (Gabi) Blaznek so se najstnice odpravile do njihovega italijanskega koordinatorja Evolvo. Sprejela jih je generalna direktorica Giulia Landoni, ki je bila nad našimi dekleti navdušena. »Bilo nam je v veselje gostiti skupino mladih Slovenk in jim omogočiti bogate in intenzivne izkušnje projekta Erasmus+,« je povedala. V sejni sobi je nato asistentka Camilla pregledala vso dokumentacijo, ki so jo predložila dekleta, potem pa jim je razdelila dokument Europass Mobility ter potrdilo o udeležbi v projektu Erasmus+. Blaznekova nam je zaupala, da ji je gospa Landoni ob stisku roke povedala še nekaj. »Rekla mi je, da so dekleta iz Trbovelj dokazala, da so v duhu Erasmus + delala na svojih delovnih mestih po svojih najboljših močeh, kljub izzivom, ki jih prinaša življenje v tujem, neznanem okolju«. Da so se dekleta na delovni praksi dokazala, ni več dvoma! Pohvale tudi z naše strani! Kako jim bo šlo od rok pa pakiranje kovčkov, izveste v jutrišnjem zapisku.

Natančen pregled dokumentacije.

In končno ... podelitev certifikatov!

Vsaka je dobila svojega.

Europass Mobility in potrdilo u udeležbi v projektu Erasmus+, ki ga je prejela naša Alja.

In še ena skupinska: ekipa Evolvo Milano in ekipa Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje.

Osvežite si spomin na pretekle dogodivščine:

1. dan: www.mladi-denar.si/8850269/

2. dan: www.mladi-denar.si/8850357/

3. dan: www.mladi-denar.si/8850392/

4. dan www.mladi-denar.si/8850470/

5. dan www.mladi-denar.si/8850510/

6. dan www.mladi-denar.si/8850538/

7. dan www.mladi-denar.si/8850554/

8. dan www.mladi-denar.si/8850574/

9. dan www.mladi-denar.si/8850625/

10. dan www.mladi-denar.si/8850672/

11. dan www.mladi-denar.si/8850754/

12. dan www.mladi-denar.si/8850796/

13. dan www.mladi-denar.si/8850801/

14. dan www.mladi-denar.si/8850806/

15. dan www.mladi-denar.si/8850808/

16. dan www.mladi-denar.si/8850816/

17. dan www.mladi-denar.si/8850835/

18. dan www.mladi-denar.si/8850882/

19. dan www.mladi-denar.si/8850908/

Spremljajte nas na facebook strani Mladi in denar:

www.facebook.com/kuldenar/

 

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.