(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

V ŽIVO (iz MONZE): 21. dan: Čav, čav, Italija!

Tri tedne smo spremljali naših devet deklet na nepozabni dogodivščini, ki si jo bodo zapomnile za celo življenje – naučile in spoznale so ogromno, tudi glede financ! Zdaj pa so kovčki spakirani ... Se najstnice veselijo odhoda domov ali bi še ostale?

Melisa, Klementina, Alja, Nika, Kristina, Besmire, Klavdija, Ina in Sara so se na deževno jutro, ko so pospravljale kovčke in urejale stvari na recepciji, spraševale, ali je res že vsega konec? “Tu v hostlu smo se dobro razumeli, bivali smo v dvoposteljnih sobah s kopalnico, LCD-jem in pogledom na zeleno trato,” so nam povedala dekleta. Mentorica Gabrijela (Gabi) Blaznek je omenila, da so se nekatera dekleta že tako vklopila v novo okolje, da bi brez problema ostala še nekaj časa. “Spet druge pa že močno pogrešajo dom,” je dodala. Tudi direktor hostla Residenza Cantalupo, gospod Claudio Illarietti, jih bo kar malce pogrešal, saj je bil nad dekleti navdušen. »Prijetna, vljudna, dobro vzgojena dekleta … nobenih izgredov, takšnih skupin si še želimo pri nas.« No, dekleta, so bili kovčki kaj bolj polni?

Pred pakiranjem si je bilo potrebno nabrati malce "sladkih" moči. ;)

Oh, to naporno pakiranje. :)

Dekleta so povedala, da so bili kovčki kar občutno bolj polni kot ob prihodu v Italijo. Kovčke so do prihoda avtobusa zložila v kletne prostore hostla.

Prijetna soba v Residenzi Cantalupo -- pospravljena in prazna.

Pred odhodom je bilo na recepciji urediti še nekaj podrobnosti.

Skupinska z receptorjem Pietrom Grazianom.

In prišel je čas, da si pomahamo. ;) Dekleta in mentorica tik pred odhodom na avtobus za Trbovlje.

Osvežite si spomin na pretekle dogodivščine:

1. dan: www.mladi-denar.si/8850269/

2. dan: www.mladi-denar.si/8850357/

3. dan: www.mladi-denar.si/8850392/

4. dan www.mladi-denar.si/8850470/

5. dan www.mladi-denar.si/8850510/

6. dan www.mladi-denar.si/8850538/

7. dan www.mladi-denar.si/8850554/

8. dan www.mladi-denar.si/8850574/

9. dan www.mladi-denar.si/8850625/

10. dan www.mladi-denar.si/8850672/

11. dan www.mladi-denar.si/8850754/

12. dan www.mladi-denar.si/8850796/

13. dan www.mladi-denar.si/8850801/

14. dan www.mladi-denar.si/8850806/

15. dan www.mladi-denar.si/8850808/

16. dan www.mladi-denar.si/8850816/

17. dan www.mladi-denar.si/8850835/

18. dan www.mladi-denar.si/8850882/

19. dan www.mladi-denar.si/8850908/

20. dan www.mladi-denar.si/8850910/

Spremljajte nas na facebook strani Mladi in denar:

www.facebook.com/kuldenar/

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.