(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

Študentsko tekmovanje: 24 ur za poslovni izziv!

21. in 22. aprila bo na Ekonomski fakulteti potekal poslovni hackatlon oz. Innovative All-nighter, na katerem boš lahko kot tekmovalec/-ka v pičlih 24. urah poiskal/-a in predstavil/-a rešitev za enega izmed izzivov, ki jih bodo postavila sodelujoča podjetja!

Ekipa Mladi in denar podpiramo izzivov polne dogodke za mlade in kreativna sodelovanja – mednje lahko uvrstimo tudi Innovative All-nighter! Tekmovanje, ki se odvije v enem dnevu in eni noči. Posebno pa je tudi zato, ker od udeležencev ne zahteva nobene predhodne priprave. Edini pogoj je študentski status. Čas za prijave pa je do nedelje, 16. aprila, do polnoči. Ampak lepo po vrsti – zakaj sploh gre in zakaj sprejeti izziv?

En dan, veliko možnosti!

»Innovative all-nighter bo kreativen in izkušenj poln vikend, na katerem se bo mogoče povezati s proaktivnimi in samoiniciativnimi študenti različnih fakultet,« so nam povedali organizatorji dogodka, društvo TopEF. »Poleg tega pa bodo imeli študentje možnost spoznati podjetja in se jim predstaviti na osebni in poslovni ravni,« ter dodajajo, da bodo za zmagovalce poskrbeli tudi čisto posebne nagrade. Kako pa bo tekmovanje potekalo? »V prvi uri dogodka bodo podjetja tekmovalcem predstavila izzive, ti pa izberejo podjetje (po sistemu 'prvi pride, prvi izbere'), katerega izziv bodo poskušali rešiti in se nato lotijo dela,« so nam povedali organizatorji dogodka, društvo TopEF. Število skupin na podjetje PA bo omejeno. »Po izboru podjetja bodo imeli tekmovalci na voljo še 23 ur za pripravo svoje ideje oziroma rešitve izziva.« Na koncu boste tekmovalci svojo rešitev tudi predstavili pred komisijo, ki bo izbrala zmagovalca. »Ključno je, da vseh 24 ur izziva tekmovalci preživijo na fakulteti. Vmes imajo tudi možnost posvetovanja z mentorji, ki jih bodo prispevala tako podjetja, kot tudi fakulteta.«

Ste za izziv?

Konkretne izzive boste tekmovalci izvedeli šele na dogodku, a organizatorji pravijo, da bo okviren izziv: Kako naj podjetje svojo blagovno znamko, proizvod ali storitev približa mladim? »Študentov pa ne želimo omejevati, ampak jim pustiti odprte roke - rešitev lahko iščejo na področju novega proizvoda ali storitve, marketinga, spremembe poslovni procesov, zaposlovanja in podobno,« razložijo na društvu TopEF. Oblika predstavljene ideje/rešitve ni vnaprej opredeljena, pomembno je le dvoje: inovativnost in izvedljivost v praksi (ideja mora biti celovito oblikovana in dodelana, upoštevati mora prednosti in omejitve podjetja, vsebovati finančni in časovni načrt). Predstavitev ideje/rešitve poteka pred tričlansko strokovno žirijo, za kar je potrebno pripraviti »ppt« ali »Prezi« predstavitev. »Takšno sodelovanje prinaša seveda študentom močno potrebne in zaželene praktične izkušnje in povezave z gospodarstvom. Po drugi strani pa ima podjetje priložnost od mladih pridobiti nove, sveže in neobremenjene ideje, podjetje bolje spozna potencialne nove sodelavce, vlaga v mlade in okolje ter nenazadnje promovira svojo blagovno.«

Si študent/-ka? Pridi!

Tekmovanje je brezplačno in namenjeno vsem, ki imate status študenta, ne glede na to, iz katere univerze ali fakultete prihajate. »Ker tekmovanje spodbuja zanimive marketinške ideje, je namenjeno vsem inovativnim študentom, ne glede na njihovo predznanje s področja trženja,« dodajajo pristojni. Tekmovalci lahko tekmujete v skupinah z največ tremi člani. Prijavljeni posamezniki, ki ne boste imeli ekipe, boste v le-te razvrščeni na dan dogodka.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.