(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

»Pod streho« 260 učiteljev finančnega opismenjevanja. Gremo naprej!

Entuziastične učitelje, ravnatelje, šole, ki želijo svojim dijakom, učencem pa tudi staršem ponuditi nekaj več, vabimo, da se nam pridružite pri širjenju finančnega znanja med mladimi v okviru projekta mladi in denar, v katerega je vključenih že 260 učiteljev iz 170 šol, projekt pa med drugim podpira tudi predsednik države Borut Pahor.

Izobraževanje na delavnicah finančnega opismenjevanja za učitelje je zelo pozitivna izkušnja, ki bi jo priporočila vsem pedagoškim delavcem,« pravi Anja Kavčič Krstovski, učiteljica na OŠ N. H. Maksa Pečarja. Je ena izmed udeleženk 4. generacije učiteljev, ki je pravkar zaključila šest izobraževanj, ki jih organizira revije Moje finance skupaj s strokovnjaki. Učitelji na izobraževanjih najprej predelajo dva priročnika, potem pa pridobljeno znanje predajajo mladim na svojih šolah ali prek krožka Mladi in denar ali pa prek drugih predmetov. »Sklop šestih izobraževanj daje učiteljem vse potrebno znanje in veščine, ki jih potrebujemo za kakovostno izpeljane učne ure tako na osnovnih kot srednjih šolah. Učence seznanimo z vsemi pomembnimi finančnimi informacijami, ki jim bodo koristile v vsakdanjem življenju,« pojasni Anja Kavčič Krstovski.

Učenje za življenje

Zadovoljna je tudi Tatjana Vene, učiteljica na Šolskem centru Novo mesto: »Pri nas izobražujemo prihodnje odgovorne kadre, zato se zaposleni trudimo soustvarjati šolo učenja za življenje. Ker se zavedamo, da je ena izmed pomembnih kompetenc tudi finančna pismenost, je treba mladim približati tudi znanje, povezano z gospodarnim upravljanjem denarja.« Kako pa na to gledajo mladi? »Vsebine zelo dobro sprejemajo.«

Kombiniranje s podjetništvom

Šole tovrstne finančne tematike mladim približajo različno. »Pri nas poučevanje upravljanja denarja kombiniramo s podjetniškimi vsebinami v okviru podjetniškega krožka. Zato smo se z veseljem pridružiliprojektu finančnega opismenjevanja mladih. Zavedamo se namreč, kako pomembno je mlade naučiti upravljati denar, razumeti denarne tokove in jih tako pripraviti na življenje,« pojasni Tanja Tomšič, profesorica na Gimnaziji Šentvid in doda: »Tako lahko ob praktičnem delu razvijajo veščine, ki jim bodo v življenju prišle zelo prav.«

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.