(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!
To so najstniki z več 10 tisoč sledilci To so najstniki z več 10 tisoč sledilci Tristan - krompirček, Gaja, Žan in Nejc imajo po več 10 tisoč sledilcev na družbenih omrežjih. Kako so si odprli vrata do kariere na spletu in ali s tem že kaj služijo?
To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! Na 4. državnem tekmovanju iz finančne pismenosti za mlade, ki se o osebnih financah učijo v okviru projekta Mladi in denar, se je pomerilo 66 dijakov in učencev s 23 šol. Prvaki so Nino Sajič z OŠ Koseze, Gregor Lončar z Ekonomske šole Celje in Vita Volgemut z II. gimnazija Maribor. Naj učitelji pa so Lorieta Pečoler z OŠ Koseze, Metka Bombek z Ekonomske šole Celje in Jerneja Kučina z Gimnazije Jesenice. Čestitamo!

(V ŽIVO iz MILANA): Premislite, preden odprete denarnico v središču!

Nam je povedalo 10 dijakov in dijakinj, ki jih spremljamo na delovni praksi v Milanu. Cene na obrobju so lahko tudi 2-krat nižje.

Začetek življenja v novem kraju je vedno vznemirljiv, za nekatere lahko tudi stresen. Zato malce pomoči v velikem mestu, kot je Milano, pride še kako prav. Koordinatorki italijanske agencije Evolvo, ki organizira delovno prakso v Milanu, so jih seznanile z vsemi podrobnostmi, med drugim so dijaki in dijakinje podpisali pogodbe in vse potrebne dokumente za delavno prakso, natančno pa jim je bila prestavljena tudi pot do delovnega mesta.

Obvezen račun

Koordinatorka Adriana jih je pospremila tudi do podzemne železnice in jih podučila, kako tam uporabljati vozovnico in kaj narediti v primeru, če le-ta zataji. Če se boste v prihodnosti odpravili v Milano, si je vredno zapomniti naslednji podatek. Na vsaki postaji so namreč informatorji, na katere se lahko obrnemo, v primeru težav z vozovnico. A pozor! Vedno je poleg vozovnice obvezno treba priložiti račun, s katerim lahko dokažemo, da je bila vozovnica plačana.

Sprehod po središču z zaprtimi denarnicami

Ker sta samo dva dijaka danes že odšla do svojega delovnega mesta, so se drugi odločili, da si ogledajo središče Milana - DUOMO. Ogledali so si stolnico, okoliške stavbe: vredno si je ogledati muzeji, galerije. A, ker Milano velja tudi za eno od prestolnic mode, je ogled izložb obvezna postojanka. Dijaki so si skrbno ogledovali cene in ugotovili, da so cene zelo visoke. Že ko so se pozanimali za ceno pice, so ugotovili, da je v središču vsaj dvakrat dražja kot na obrobju Milana. Zato v središču mesta niso zapravili niti centa.

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864385/(V-ZIVO)-10-dijakov-na-delovni-praksi-v-MILANU

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.