(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(V ŽIVO iz MILANA): Kaj, ko zakruli želodec?

Ko se odpravimo od doma, naš želodec kar malce »zajoče«, saj vemo, da naše mame kuhajo najbolje. Plus! Za fino kosilo je treba še plačati. Kako se je znašlo naših 10 dijakov v Milanu, da so si popestrili večerjo?

10 dijakov in dijakinj Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje že pridno delajo v Italiji, ko pa se vrnejo domov v hostel, v katerem bivajo, pa je prva misel seveda hrana. Dijaki so nam povedali, da imajo v hostlu tri obroke. »Zajtrk je samopostrežni: štručka, kruh, prepečenec, marmelade 3 vrst, med, čokoladni namaz, topljeni sir, kosmiči. Napitki pa voda, pomarančni sok, čaj, kava, mleko, kakav, vroča čokolada,« naštevajo. Kaj pa kosilo in večerja? »Za kosilo dobimo »lanch paket«: štručka s salamo, 0,5 l vode in sadež. Večerja pa je za Italijane glavni obrok. Mi imamo ketering postrežbo. Hrano dobimo zapakirano v plastične posodice, nato pa si to hrano pogrejemo v mikrovalovni pečici,« hitijo razlagati dijaki.

Ko hrana ne diši

Ta našteta hrana, ki jo dobijo v hostlu, pa ne ugaja vsem dijakom. Cene pa so bistveno višje kot v Sloveniji, so nam povedali. Dijaki so se skupaj s profesorico Romano Železnik znašli drugače. Najprej so primerjali cene okoliških trgovin, in ko so ugotovili, kje so cene najugodnejše, so pristopili do blagajne. »Zaželele smo si solate, zato smo najprej kupile posodo, v katerih si bodo pripravile solato,« so povedale dijakinje. »Potem pa smo razmišljale, da bo najceneje, če solato kupimo 'v glavi' in jo same pripravimo doma, kot pa, če kupimo že pripravljeno,« so razložile. Ni kaj, uporaben nasvet za čisto vse nas! Bravo, punce!

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864385

www.mladi-denar.si/8864385

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.