(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(V ŽIVO iz MILANA): So bolj zapravljiva dekleta ali fantje?

Dijaki in dijakinje so na delovno prakso v Milano prišli 11. februarja in tako »za las« zamudili svetovni dan pice, ki ga obeležujemo 9. februarja. A so se kljub temu odločili, da ga bodo »proslavili. Z nepričakovano tekmo.

Ker dekleta in fantje svetovnega dneva pice v Sloveniji niso »praznovali«, je bilo treba »zamujeno« nadoknaditi. Vsi so nenačrtovano »pristali« v piceriji – ločeno. Dekleta posebej, fantje posebej.

Dekleta vs. fantje

Dijakinja Rebeka Fele nam je povedala, da so dekleta tokrat večerjale v najelitnejšem delu Milana – Duomo. Koliko denarja je vsaka zapravila? »Za pico je vsaka izmed deklet porabila 10 evrov + strošek pogrinjka v vrednosti 3 evrov po osebi. Torej skupno vsaka 13 evrov,« je razložila Rebeka. Fantje pa so se izognili najelitnejšemu predelu in za pico zapravili pol manj, 6 evrov (poleg pa so dobili še ocvrt krompirček).

Fantje bili bolj varčni

Ob koncu dneva so se tako dijaki kot dijakinje zbrali na sestanku in primerjali zapravljene zneske, cene. In potrdili prepričanja in mišljenja, da je pica v najelitnejšem delu Milana - Duomo precej dražja kot, kjer koli drugje. »Če res nameravamo kaj privarčevati, se jim v prihodnje nedvomno pridružimo!« so bila dekleta enotna. No, včasih si je treba tudi privoščiti. A dekleta previdno, saj denar vendarle ne raste na drevesu, se strinjamo?

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864495

www.mladi-denar.si/8864441

www.mladi-denar.si/8864417

www.mladi-denar.si/8864385

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.