(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(V ŽIVO iz MILANA): Dijaki svetujejo, kako pametno po nakupih!

Dijaki in dijaki so se tokrat skupaj odpravili na obisk nakupovalnega centra Il Centro. Izlet med policami pa je lahko precej spolzek teren, kjer lahko denarci kar švignejo iz denarnice. Niso se pustili zapeljati. Naredili so načrt!

Pred odhodom v trgovino …

»Izbiranje med bogato ponudbo trgovin bi nam olajšal zadetek na loteriji, a ker lahko o tem le sanjamo, moramo s stroški razpolagati racionalneje,« so povedali. Pred odhodom v trgovino so se odločili, da nihče ne bo vzel sabo večje količine denarja. »Dokazano se tako največkrat porabi denar za čisto nepotrebne stvari,« so razložili. A pozabili niso še na eno »pametno« potezo. »V nakupovalni center smo se prav tako odpravili siti od kosila, saj je 'nakupovanje z lačnimi očmi' kar nekakšen greh!« so hiteli povedati.

… in v trgovini

»V šoli smo se tudi učili o psiholoških sprožilcih, ki jih uporabljajo prodajalci, da se hitreje odločimo za kakšen nakup,« je povedala dijakinja Rebeka. Naj nas prijeten vonj, prijazni prodajalci, ki stojijo pred trgovinami in nas vabijo vanjo, ne zavedejo, svetujejo vsem nam. »Nas - dijakov, pa žal ne morejo več prelisičiti, saj se zavedamo, da ni vse zlato, kar se sveti!«

Izobraževanje je pomembno!

Ni kaj, naši mladi, ki obiskujejo srednjo ekonomsko šolo in ki so poleg obiskovali še ure krožka finančnega opismenjevanja Mladi in denar, so svoje teoretično pridobljeno znanje pokazali tudi v praksi. Mi smo izredno ponosni!

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864517

www.mladi-denar.si/8864495

www.mladi-denar.si/8864441

www.mladi-denar.si/8864417

www.mladi-denar.si/8864385

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.