(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(V ŽIVO iz MILANA): Zakaj se splača na delovno prakso?

Delovna praksa v tujini je za marsikaterega dijaka in dijakinjo dobra popotnica pri nabiranju delovnih izkušenj, poznanstev. Našim dijakom, ki so trenutno v Milanu, pa je 3-tedenska delovna praksa všeč še z enim razlogom.

Nekateri dijaki in dijakinje so se za delovno prakso v tujini prek programa Erasmus+ odločili zaradi novih delovnih izkušenj, nekateri menijo, da jim lahko le-te pripomorejo tudi pri uspešnejšem iskanju zaposlitve po zaključku šolanja. Za nekatere praksa v tujem okolju pomeni oseben izziv, nekateri si na takšen način ustvarijo kup novih poznanstev …

Širjenje obzorji

Naši dijaki in dijakinje pa so za časa bivanja v tujini spoznali še eno prednost. Bivanje v tujini jim omogoča tudi širjenje obzorji s kulturno-zgodovinskega vidika – prek obiskov znamenitosti, muzejev, ogledov arhitekturnih presežkov. »V zdaj že domačem Milanu smo med drugim obiskali tudi Da Vincijev muzej (Museo nazionale della scienza e della tecnologia Leonardo da Vinci), kjer smo preživeli nekaj ur. Ogledali smo si številne tehniške in tehnološke izume, ki so nas preprosto navdušili,« so nam povedali dijaki in dijakinje. Dijakinja Rebeka Fele pa je omenila še eno prednost. »Stroške skupinske karte nam je kril program Erasmus +.«

Če se odpravljate v Milano …

Za vse, ki pa so nas naši dijaki morebiti navdušili nad obiskom Milana, pa smo preverili, koliko vas stane vstopnica za ogled omenjenega muzeja. Odrasli boste za vstopnico odšteli 10 evrov, za tiste, ki so/ste stari od 3 do 26 let, pa je cena 7,50 evra. Za ogled pa si morate vzeti vsaj 2-3 ure časa.

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864572

www.mladi-denar.si/8864569

www.mladi-denar.si/8864517

www.mladi-denar.si/8864495

www.mladi-denar.si/8864441

www.mladi-denar.si/8864417

www.mladi-denar.si/8864385

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.