(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(V ŽIVO iz MILANA): Kaj je v Milanu lahko zastonj?

avtor 26.02.2018  20:45  Dopolnjeno: 26.02.2018 21:21
Dijaki in dijakinje so se na življenje v Milanu že dodobra navadili. Pravijo, da si ga radi še dodatno popestrijo s kakšnim brezplačnim ogledom.

V Milanu si lahko marsikaj ogledate zastonj. Od srede do nedelje lahko zadnjo uro pred zaprtjem in vsak torek od 14h dalje dobite brezplačen vstop v vse občinske muzeje v Milanu (izjema je le Museo del Novecento), si lahko preberemo na turističnih straneh mesta. Prav tako je pametno vedeti, da lahko vsako prvo nedeljo v mesecu v državna kulturna prizorišča vstopimo zastonj. Od zunaj si lahko zastonj odgledate ogromno arhitekturnih presežkov: milansko katedralo, Naviglio kanal, številne parke (bojda je vreden ogleda Park Sempione), Galerria Vitorrio Emanuele II, kjer domuje visoka moda.

Pohajkovanje

Naših deset nadebudnih dijakov pa so se ponovno odpravili v Cairoli, natančneje v grad - Castello Sforzesco. »Če smo si ga enkrat že ogledali od zunaj, smo ga tokrat občudovali od znotraj,« so povedali dijaki. »V njem je moč najti številne spomenike, predmete in slike, nastale tudi pred več kot enim tisočletjem. Te so za Italijo še danes izrednega pomena,« so bili navdušeni. Profesorica Aleksandra Jurman je povedala, da je bil ogled zanje brezplačen, a smo si morali ogledati notranjost ogledati v skupini še z drugimi Evolvo udeleženci iz Estonije, Poljske in še enimi (vseh nas je bilo okoli 45) - z eno skupinsko vstopnico. Trajal je kako uro, brez vodiča,« je razložila. Kaj pa če nimamo takšnih ugodnosti? Obisk gradu bi odrasle stal 5 evrov, otroke, študente, upokojence pa 3 evre.

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864700

www.mladi-denar.si/8864699

www.mladi-denar.si/8864698

www.mladi-denar.si/8864640

www.mladi-denar.si/8864625

www.mladi-denar.si/8864605

www.mladi-denar.si/8864572

www.mladi-denar.si/8864569

www.mladi-denar.si/8864517

www.mladi-denar.si/8864495

www.mladi-denar.si/8864441

www.mladi-denar.si/8864417

www.mladi-denar.si/8864385

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.