(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(V ŽIVO iz MILANA): Je profesorico kaj premamilo življenje v velemestu?

avtor 27.02.2018  17:40  Dopolnjeno: 27.02.2018 20:00
Če ste v prejšnjih zapisih lahko spoznali 10 dijakov, ki so se odpravili na delovno prakso v Milano. Smo nekaj vprašanj zastavili še profesorici Aleksandri Jurman, ki spremlja naše dijake. Si tudi ona kaj privošči?

Dijaki in spremljevalci so se že dodobra navadili na življenje v velemestu na vse oblike javnega prevoza, na delo itd. Zato si je spremljevalka dijakov, profesorica Gimnazije in srednje ekonomske šole Trbovlje Aleksandra Jurman, seveda lahko malce oddahnila in si privoščila »solo izlet« medtem, ko so bili dijaki v službah.

Koliko je profesorico stal izlet?

»Odpravila sem se v 'milanski BTC' oz. Centro commerciale Il Centro – Arese, oddaljen kakšno uro vožnje. Tam sem si šla ogledat razstavo Da Vinci Experience,« je povedala. Do končne postaje RHO Fieramilano se je peljala z »mesečno«, nato pa je kupila 2 vozovnici za avtobus po 1,60 evra do centra in nazaj. Ker je njena vozovnica omejena na sivo cono (torej lahko potuje le do določene točke), je kupila še vozovnico za metro v višini 2 evra. »Vstopnina za omenjeno razstavo je za odrasle znašala 6 evrov, po ogledu pa se je prilegla seveda tudi kavica - zanjo sem odštela 1,50 evra,« je naštela.

Skupno jo je torej kratek izlet stal 12,70 evra.

Cene za javni prevoz

Profesorica Aleksandra Jurman nam je še povedala, da ima večina dijakov obliko mesečne vozovnice, ki velja za središče Milana oz. tako imenovano sivo cono. Koliko pa bi nas stala denimo enosmerna vozovnica ali vozovnica za 14 dni? »Strošek ene enosmerne vozovnice je znotraj sive cone 2 evra, če bi se peljali npr. iz središča mesta s postaje Duomo do končne postaje RHO Fieramilano, ki je zunaj sive cone, pa 2,50 evra,« nam je pojasnila profesorica. »14-dnevna vozovnica pa stane 22,60 evra + strošek izdelave v višini 10 evrov. Ta strošek je enkraten, saj se kartica s fotografijo lahko uporablja 4 leta.«

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864764

www.mladi-denar.si/8864700

www.mladi-denar.si/8864699

www.mladi-denar.si/8864698

www.mladi-denar.si/8864640

www.mladi-denar.si/8864625

www.mladi-denar.si/8864605

www.mladi-denar.si/8864572

www.mladi-denar.si/8864569

www.mladi-denar.si/8864517

www.mladi-denar.si/8864495

www.mladi-denar.si/8864441

www.mladi-denar.si/8864417

www.mladi-denar.si/8864385

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.