(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(V ŽIVO iz MILANA): Se splača na večerjo v središče Milana?

Tri dijakinje Rebeka, Mojca in Stella so za nas, ki se morebiti (še) kdaj odpravimo v Milano, čisto nehote naredile finančni »poizkus«.

Dijakinja Rebeka nam je povedala, da so se z dekleti kar precej uštele, ko so se odločile, da bodo večerjale v središču Milana v predelu Duomo. »Naročile nismo čisto nič posebnega. Le 3 coca cole in 2 diavola pizzi in odštele celih 50 evrov – kar seveda ni malo, če pomislimo, kaj vse si lahko s tem denarjem privoščimo,« je poročala Rebeka. »Najbolj pa nas je presenetilo, da so za tri pogrinjke odštele 9 evrov.« Presenečene ob pogledu na račun, jim vseeno ni žal. »Mislimo, da si je treba v teh treh tednih, ko smo v Milanu, tudi nekaj privoščiti,« menijo.

Cenejša možnost

Ker bi bila takšna večerja vsak dan kar veliki finančni zalogaj za proračun dijakinj, so se odločile, da bodo poskusile še z večerjo izven središča Milana. »Naslednjič smo se odločile, da poiščemo kakšen manjši lokal v okolici našega hostla,« so pripovedovale. »Našle smo lokal, imenovan Sila, ki se nahaja nekje 500 metrov stran od hostla, kjer smo nastanjeni. Za 1 pizza meni (coca cola, pomfrit, pizza) je vsaka od nas odštela le 6 evrov.« Oziroma vsaka približno 10 evrov manj v primerjavi s prejšnjo restavracijo. »Res je, da je bila hrana zelo dobra in poceni, vendar definitivno odpade za vsak dan, saj takšna hrana ni zdrava,« so še pripomnile.

Če se odpravite v Milano in si vseeno ne želite zapraviti preveč za obrok, se raje odločite za restavracijo izven središča mesta, svetujejo dekleta.

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864782

www.mladi-denar.si/8864764

www.mladi-denar.si/8864700

www.mladi-denar.si/8864699

www.mladi-denar.si/8864698

www.mladi-denar.si/8864640

www.mladi-denar.si/8864625

www.mladi-denar.si/8864605

www.mladi-denar.si/8864572

www.mladi-denar.si/8864569

www.mladi-denar.si/8864517

www.mladi-denar.si/8864495

www.mladi-denar.si/8864441

www.mladi-denar.si/8864417

www.mladi-denar.si/8864385

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.