(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(V ŽIVO iz MILANA): Fante navdušile aplikacije in kuponi, s katerimi so prihranili

avtor 01.03.2018  18:42  Dopolnjeno: 01.03.2018 18:54
Delovna praksa naših 10 dijakov se počasi, a vztrajno bliža koncu. Za vse nas, ki jih spremljamo že skoraj tri tedne, so vtise o velemestu. Kaj jih je navdušilo? Kaj presenetilo?

Doživetje, ko iz manjšega slovenskega kraja, prideš v velemesto, je nepredstavljivo. Zato ne preseneča dejstvo, da je bila največja novost za dijake prav vožnja z metrojem. Stella je denimo fascinirala ogromna množica ljudi, ki se vsakodnevno vozi po raznovrstnih opravkih, Matej pa je opazil predvsem spoštljivost potnikov do starejših ali mamic z otroki, kako hitro so jim potniki pripravljeni odstopiti sedež. Jaka je dodal, da mi je bilo zanimivo, koliko različnih narodnosti je opaziti vsepovsod po mestu. »Še najbolj pa to začutiš prav na metroju in se vprašaš, koliko pravih Italijanov v resnici živi v mestu,« je komentiral. In še zanimivost, ki so nam jo dijaki povedali, da na metroju le redko vidiš koga brez mobilnega telefona v rokah – starostne meje pri tem ni.

Kaj je navduševalo fante?

Fantje so bili navdušeni nad San Sirom in stadionom Giuseppe Meazza. Ervin pravi, da si sploh ni predstavljal, kako velik kompleks zgradb je to, kajti ogled tekem po TV ne pričara tega občutka veličine. Njemu in Salihu je bila všeč tudi trgovina znotraj kompleksa z velikimi panoramskimi okni in razgledom po notranjosti stadiona. Prav tu si je za spomin kupil obesek za ključe (za ne prav skromnih 7 evrov). Saliha je navdušil tudi muzej znanosti in tehnologije, in sicer predel, v katerem je bilo prikazano futuristično ustanavljanje kolonij na Marsu. Obisk Milana pa si bodo fantje zapomnili tudi po prihrankih v McDonaldsu, kjer so si s pomočjo aplikacije na mobilnih telefonih in kupončkov večkrat privoščili kakšen prigrizek za četrtino redne cene.

In kaj je navdušilo dekleta?

Dekleta so na prvo mesto postavila središče Milana, s stolnico Duomo in velikim nakupovalnim središčem Gallerio Vittorio Emanuele 2. Ta predel sta največkrat obiskali Rebeka in Mojca. Navdušeni sta namreč nad arhitekturo preteklih stoletij in modnimi trgovinami. Obe je presenetila tudi prijaznost ljudi, pozdravljanje ob vstopu v trgovino in takoj ponujena pomoč. Stella in Vanja pa sta omenili še pestrost ponudbe oz. večjo izbiro in precej višje cene kot v Sloveniji. Neža, Ano in Vanjo pa je najbolj očaral predel Cairoli s palačo Sforzesco.

Nič, predlagamo, da si predloge dijakov in dijakinj kar zapišete, saj bodo prišli še kako prav, ko se odpravite v Milano. ;)

Spremljajte nas! Naučimo se kaj novega in koristnega o osebnih financah!

www.mladi-denar.si/8864833

www.mladi-denar.si/8864782

www.mladi-denar.si/8864764

www.mladi-denar.si/8864700

www.mladi-denar.si/8864699

www.mladi-denar.si/8864698

www.mladi-denar.si/8864640

www.mladi-denar.si/8864625

www.mladi-denar.si/8864605

www.mladi-denar.si/8864572

www.mladi-denar.si/8864569

www.mladi-denar.si/8864517

www.mladi-denar.si/8864495

www.mladi-denar.si/8864441

www.mladi-denar.si/8864417

www.mladi-denar.si/8864385

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.