(DENARNI KVIZ) Ko vas finančno znanje popelje vse do Bruslja! (DENARNI KVIZ) Ko vas finančno znanje popelje vse do Bruslja! Velikokrat pišemo, da je finančna pismenost najboljša zaščita pred pastmi, ki dnevno prežijo na nas. Evropski denarni kviz pa je ena izmed priložnosti, da med svoje znanje »dotočite« še nekaj finančnega znanja. Preverili smo podrobnosti!
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim na zimski finančni šoli med počitnicami v Ljubljani in Mariboru.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!
Reportaža s 3. poletne finančne šole: Mami, oči, to sem se naučil v štirih dneh o financah   Reportaža s 3. poletne finančne šole: Mami, oči, to sem se naučil v štirih dneh o financah   Na enem mestu smo združili, kaj vse so se mladi naučili na 3. poletni finančni šoli. Letos jo je obiskalo 25 mladih, starih od 11 do 18 let. Obiskali smo banko, družbo za upravljanje, ljubljansko borzo, ekonomsko fakulteto in študentski servis. Spoznali smo tudi življenje komedijanta Saša Stareta, milijonarja Damiana Merlaka, glasbenika Primoža in Boštjana iz Siddharte ter zvezdo na Instagramu Gajo Prestor. Kaj vse se je dogajalo, smo spremljali prek www.financna-sola.si.   
To so najstniki z več 10 tisoč sledilci To so najstniki z več 10 tisoč sledilci Tristan - krompirček, Gaja, Žan in Nejc imajo po več 10 tisoč sledilcev na družbenih omrežjih. Kako so si odprli vrata do kariere na spletu in ali s tem že kaj služijo?
To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! Na 4. državnem tekmovanju iz finančne pismenosti za mlade, ki se o osebnih financah učijo v okviru projekta Mladi in denar, se je pomerilo 66 dijakov in učencev s 23 šol. Prvaki so Nino Sajič z OŠ Koseze, Gregor Lončar z Ekonomske šole Celje in Vita Volgemut z II. gimnazija Maribor. Naj učitelji pa so Lorieta Pečoler z OŠ Koseze, Metka Bombek z Ekonomske šole Celje in Jerneja Kučina z Gimnazije Jesenice. Čestitamo!
Mladi poleti zaslužijo tudi po več tisoč evrov. Kako do dela? Mladi poleti zaslužijo tudi po več tisoč evrov. Kako do dela? Dvaindvajsetletna Ajda je s počitniškim delom v wellness centru skupno zaslužila približno 2.300 evrov, Anja v ZDA več kot tri tisočake, Ana pa od 200 do 500 evrov na mesec. Kakšno delo si je pametno izbrati in s katerim lahko zaslužite največ?

(DENARNI KVIZ) Ko vas finančno znanje popelje vse do Bruslja!

avtor 07.03.2019  21:23  Dopolnjeno: 07.03.2019 21:31
Velikokrat pišemo, da je finančna pismenost najboljša zaščita pred pastmi, ki dnevno prežijo na nas. Evropski denarni kviz pa je ena izmed priložnosti, da med svoje znanje »dotočite« še nekaj finančnega znanja. Preverili smo podrobnosti!

V času evropskega tedna denarja, ki bo potekal od 25. do 29. marca, bodo lahko mladi stari od 13 do 15 let z reševanjem Evropskega denarnega kviza preverili svoje znanje iz finančne pismenosti. Združenje bank Slovenije, ki je članica Evropske bančne federacije, bo sodelovalo pri izvedbi omenjenega kviza in k sodelovanju in prijavi vabi slovenske osnovne šole! »Cilj dogodka ni tekmovanje in zmaga na kvizu, pač pa pridobivanje znanja s področja financ,« so povedali.

Kako lahko igrate?

Sodelujejo lahko učenci, ki so stari od 13 do 15 let, upošteva se starost na začetku šolskega leta. Učitelj prijavi razred na kviz preko spletne prijavnice in ob potrditvi prijave dobi uporabniško ime - team name, s katerim razred nato sodeluje na nacionalnem kvizu. Vključi se lahko tudi več razredov iz iste osnovne šole. Sodelovanje ni odvisno od predmetov, ki se jih učenci sicer učijo v šoli in torej predhodno znanje ni potrebno. Za pripravo na kviz so oblikovane vaje.

Kako do Bruslja?

Kviz poteka v dveh fazah. Prva faza je nacionalni kviz med prijavljenimi razredi, ki se odvija preko YouTube kanala, drugo fazo predstavlja finalni kviz v Bruslju. Za finale v Bruslju zmagovalni razred izbere dva predstavnika, ki bosta igrala s predstavniki zmagovalnih razredov iz drugih evropskih držav. Izbira dveh predstavnikov razreda je v domeni učitelja, pri čemer pa se priporoča izvedba kviza v razredu.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.