(finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki (finančna šola) Preverite, kaj bi najstniki naredili z 10 tisočaki Ker odraslim primanjkuje zamisli, kam z denarjem, smo preverili, kaj bi z 10 tisočaki naredili najstniki.
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Prvo mesto v denarnem kvizu osvojila Slovenija! Zmago sta si v Bruslju priborili najstnici Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči.
(mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše (mladi in denar) Na počitnicah do zastonj postelje ali celo hiše Sliši se sanjsko – potuješ po svetu in spiš zastonj. Včasih to sicer vključuje tudi kakšno protiuslugo, kot je čuvanje živali ali kar hiše. Poiskali smo nekaj brezplačnih možnosti potovanja, ki ne vključujejo spanja na tujem travniku ali pod mostom. Primerno tako za mlade kot bolj avanturistične družine.
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!

(TEDEN DENARJA) 13 razredov mladih bo jutri reševalo denarni kviz!

avtor 07.03.2019  21:23  Dopolnjeno: 07.03.2019 21:31
Jutri bo v sklopu evropskega tedna denarja potekal nacionalni denarni kviz, na katerem bo sodelovalo 13 razredov slovenskih osnovnih šol. Zmagovalci se bodo maja letos pomerili v Bruslju!

Velikokrat pišemo, da je finančna pismenost najboljša zaščita pred pastmi, ki dnevno prežijo na nas. Evropski denarni kviz pa je ena izmed priložnosti, da med svoje znanje »dotočite« še nekaj finančnega znanja. V času evropskega tedna denarja, ki bo potekal od 25. do 29. marca, bodo lahko mladi stari od 13 do 15 let z reševanjem Evropskega denarnega kviza preverili svoje znanje iz finančne pismenosti. Združenje bank Slovenije, ki je članica Evropske bančne federacije, je k sodelovanju preko portala Zavoda za šolstvo povabilo vse osnovne šole v Sloveniji iz vseh slovenskih regij. Nacionalnega kviza se bo letos udeležilo 13 razredov iz naslednjih šol: Osnovna šola Dravlje, Ljubljana, Osnovna šola Bistrica ob Sotli, Osnovna šola Antona Žnideršiča, Ilirska Bistrica, Osnovna šola Dušana Muniha, Most na Soči, Osnovna šola Miška Kranjca, Ljubljana, Osnovna šola Jožeta Krajca, Rakek, 1. letnik Ekonomske šole Murska Sobota in Osnovna šola Šmartno v Tuhinju. »Cilj dogodka ni tekmovanje in zmaga na kvizu, pač pa pridobivanje znanja s področja financ,« so povedali pri Združenju bank Slovenije.

Lani učenci iz Dravelj. Letos?

V Evropski denarni kviz se preko bančnih združenj vključuje večina evropskih držav, lani je na kvizu sodelovalo več kot 42 tisoč učencev v 32 državah, ki so skupaj igrali v skoraj 200 tisoč spletnih kvizih. Kviz je sestavljen iz nacionalnega in evropskega preizkusa znanja. Lani so se v znanju v Bruslju pomerili učenci Osnovne šole Dravlje iz Ljubljane. Nacionalni denarni kviz bo letos med prijavljenimi razredi potekal jutri, 26. marca 2019, ob 12. uri v živo preko aplikacije Kahoot. Dva učenca, predstavnika razreda in učitelj, ki se bo na nacionalnem kvizu najbolje odrezal, bo Združenje bank Slovenije povabilo v Bruselj na finale Evropskega denarnega kviza, ki bo potekal v torek, 7. maja 2019.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.