Mladi iz Mosta na Soči zmagali na denarnem kvizu! Mladi iz Mosta na Soči zmagali na denarnem kvizu! Danes se je v nacionalnem denarnem kvizu pomerilo 13 razredov osnovnih šol. V znanju o denarju pa so s konkurenco "pometli" učenci Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči!
(TEDEN DENARJA) 13 razredov mladih bo jutri reševalo denarni kviz! (TEDEN DENARJA) 13 razredov mladih bo jutri reševalo denarni kviz! Jutri bo v sklopu evropskega tedna denarja potekal nacionalni denarni kviz, na katerem bo sodelovalo 13 razredov slovenskih osnovnih šol. Zmagovalci se bodo maja letos pomerili v Bruslju!
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim na zimski finančni šoli med počitnicami v Ljubljani in Mariboru.
Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Osnovnošolec, srednješolec, študent. Za vas smo poiskali najugodnejšo banko v letu 2018! Mladim prvo banko najpogosteje izberejo starši, velikokrat, ko so še otroci. Pri tej izbiri največkrat ostanejo, tudi če je ponudba pri drugi banki ugodnejša. Pa je to pametno za denarnico? Ni. Zato smo se med 15 bankami odločili poiskati najugodnejšo za osnovnošolce, srednješolce in študente!
Reportaža s 3. poletne finančne šole: Mami, oči, to sem se naučil v štirih dneh o financah   Reportaža s 3. poletne finančne šole: Mami, oči, to sem se naučil v štirih dneh o financah   Na enem mestu smo združili, kaj vse so se mladi naučili na 3. poletni finančni šoli. Letos jo je obiskalo 25 mladih, starih od 11 do 18 let. Obiskali smo banko, družbo za upravljanje, ljubljansko borzo, ekonomsko fakulteto in študentski servis. Spoznali smo tudi življenje komedijanta Saša Stareta, milijonarja Damiana Merlaka, glasbenika Primoža in Boštjana iz Siddharte ter zvezdo na Instagramu Gajo Prestor. Kaj vse se je dogajalo, smo spremljali prek www.financna-sola.si.   
To so najstniki z več 10 tisoč sledilci To so najstniki z več 10 tisoč sledilci Tristan - krompirček, Gaja, Žan in Nejc imajo po več 10 tisoč sledilcev na družbenih omrežjih. Kako so si odprli vrata do kariere na spletu in ali s tem že kaj služijo?
To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! Na 4. državnem tekmovanju iz finančne pismenosti za mlade, ki se o osebnih financah učijo v okviru projekta Mladi in denar, se je pomerilo 66 dijakov in učencev s 23 šol. Prvaki so Nino Sajič z OŠ Koseze, Gregor Lončar z Ekonomske šole Celje in Vita Volgemut z II. gimnazija Maribor. Naj učitelji pa so Lorieta Pečoler z OŠ Koseze, Metka Bombek z Ekonomske šole Celje in Jerneja Kučina z Gimnazije Jesenice. Čestitamo!

(TEDEN DENARJA) 13 razredov mladih bo jutri reševalo denarni kviz!

avtor 07.03.2019  21:23  Dopolnjeno: 07.03.2019 21:31
Jutri bo v sklopu evropskega tedna denarja potekal nacionalni denarni kviz, na katerem bo sodelovalo 13 razredov slovenskih osnovnih šol. Zmagovalci se bodo maja letos pomerili v Bruslju!

Velikokrat pišemo, da je finančna pismenost najboljša zaščita pred pastmi, ki dnevno prežijo na nas. Evropski denarni kviz pa je ena izmed priložnosti, da med svoje znanje »dotočite« še nekaj finančnega znanja. V času evropskega tedna denarja, ki bo potekal od 25. do 29. marca, bodo lahko mladi stari od 13 do 15 let z reševanjem Evropskega denarnega kviza preverili svoje znanje iz finančne pismenosti. Združenje bank Slovenije, ki je članica Evropske bančne federacije, je k sodelovanju preko portala Zavoda za šolstvo povabilo vse osnovne šole v Sloveniji iz vseh slovenskih regij. Nacionalnega kviza se bo letos udeležilo 13 razredov iz naslednjih šol: Osnovna šola Dravlje, Ljubljana, Osnovna šola Bistrica ob Sotli, Osnovna šola Antona Žnideršiča, Ilirska Bistrica, Osnovna šola Dušana Muniha, Most na Soči, Osnovna šola Miška Kranjca, Ljubljana, Osnovna šola Jožeta Krajca, Rakek, 1. letnik Ekonomske šole Murska Sobota in Osnovna šola Šmartno v Tuhinju. »Cilj dogodka ni tekmovanje in zmaga na kvizu, pač pa pridobivanje znanja s področja financ,« so povedali pri Združenju bank Slovenije.

Lani učenci iz Dravelj. Letos?

V Evropski denarni kviz se preko bančnih združenj vključuje večina evropskih držav, lani je na kvizu sodelovalo več kot 42 tisoč učencev v 32 državah, ki so skupaj igrali v skoraj 200 tisoč spletnih kvizih. Kviz je sestavljen iz nacionalnega in evropskega preizkusa znanja. Lani so se v znanju v Bruslju pomerili učenci Osnovne šole Dravlje iz Ljubljane. Nacionalni denarni kviz bo letos med prijavljenimi razredi potekal jutri, 26. marca 2019, ob 12. uri v živo preko aplikacije Kahoot. Dva učenca, predstavnika razreda in učitelj, ki se bo na nacionalnem kvizu najbolje odrezal, bo Združenje bank Slovenije povabilo v Bruselj na finale Evropskega denarnega kviza, ki bo potekal v torek, 7. maja 2019.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.