(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.

(TEDEN DENARJA) 13 razredov mladih bo jutri reševalo denarni kviz!

avtor 07.03.2019  21:23  Dopolnjeno: 07.03.2019 21:31
Jutri bo v sklopu evropskega tedna denarja potekal nacionalni denarni kviz, na katerem bo sodelovalo 13 razredov slovenskih osnovnih šol. Zmagovalci se bodo maja letos pomerili v Bruslju!

Velikokrat pišemo, da je finančna pismenost najboljša zaščita pred pastmi, ki dnevno prežijo na nas. Evropski denarni kviz pa je ena izmed priložnosti, da med svoje znanje »dotočite« še nekaj finančnega znanja. V času evropskega tedna denarja, ki bo potekal od 25. do 29. marca, bodo lahko mladi stari od 13 do 15 let z reševanjem Evropskega denarnega kviza preverili svoje znanje iz finančne pismenosti. Združenje bank Slovenije, ki je članica Evropske bančne federacije, je k sodelovanju preko portala Zavoda za šolstvo povabilo vse osnovne šole v Sloveniji iz vseh slovenskih regij. Nacionalnega kviza se bo letos udeležilo 13 razredov iz naslednjih šol: Osnovna šola Dravlje, Ljubljana, Osnovna šola Bistrica ob Sotli, Osnovna šola Antona Žnideršiča, Ilirska Bistrica, Osnovna šola Dušana Muniha, Most na Soči, Osnovna šola Miška Kranjca, Ljubljana, Osnovna šola Jožeta Krajca, Rakek, 1. letnik Ekonomske šole Murska Sobota in Osnovna šola Šmartno v Tuhinju. »Cilj dogodka ni tekmovanje in zmaga na kvizu, pač pa pridobivanje znanja s področja financ,« so povedali pri Združenju bank Slovenije.

Lani učenci iz Dravelj. Letos?

V Evropski denarni kviz se preko bančnih združenj vključuje večina evropskih držav, lani je na kvizu sodelovalo več kot 42 tisoč učencev v 32 državah, ki so skupaj igrali v skoraj 200 tisoč spletnih kvizih. Kviz je sestavljen iz nacionalnega in evropskega preizkusa znanja. Lani so se v znanju v Bruslju pomerili učenci Osnovne šole Dravlje iz Ljubljane. Nacionalni denarni kviz bo letos med prijavljenimi razredi potekal jutri, 26. marca 2019, ob 12. uri v živo preko aplikacije Kahoot. Dva učenca, predstavnika razreda in učitelj, ki se bo na nacionalnem kvizu najbolje odrezal, bo Združenje bank Slovenije povabilo v Bruselj na finale Evropskega denarnega kviza, ki bo potekal v torek, 7. maja 2019.

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.