(v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica (v živo) 21 dni preživeti s 100 evri ni mala malica Trboveljski dijaki, ki so tri tedne preživeli na delovni praksi na Portugalskem, so pred začetkom delovne prakse dobili vsak po 100 evrov žepnine. Že takoj so začeli načrtovati, kako bodo dobljeni znesek razporedili – za hrano, pijačo, oblačila, spominke ... Kakšno je njihovo končno »finančno poročilo«? Kako jim je šlo?
(v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? (v živo) TOP 6: Kaj videti, kupiti in poskusiti v Lizboni? Že skoraj teden dni spremljamo sedem dijakov in dijakinj iz Trbovelj na delovni praksi na Portugalskem. Tokrat so si privoščili enodnevni izlet v glavno mesto – Lizbono! Kaj nam priporočajo? Kakšne so cene?
Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Mladi v tonah plastike vidijo podjetniški potencial! Samo v Evropski uniji vsako leto proizvedemo kar 58 milijonov ton plastike. Zgolj 40 odstotkov se je reciklira. »To je nesprejemljivo, želimo prispevati svoj delež in rešitve,« menita dijaka Gimnazije Vič Peter in Una, ki skupaj s svojimi sošolci izdelujeta aplikacijo za pravilno ločevanje odpadne embalaže in plastenko iz enotnih materialov.
(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! (v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom! Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?
(galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti (galerija) Žiga, Peter in Matej so novi državni prvaki iz finančne pismenosti V sredo je na ljubljanski ekonomski fakulteti potekalo 5. državno tekmovanje iz finančne pismenosti za osnovne, srednje poklicne šole in gimnazije. Udeležilo se ga je 63 tekmovalcev.
(mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  (mladi in denar) Med počitnicami do evrov in pokojninske dobe  Mladi, že odštevate dneve do brezskrbnih poletnih počitnic? Itak, vsi jih. A naj letošnje počitnice ne bodo samo za poležavanje, pohajkovanja in igranje igric. Meseca, ki prihajata, sta priložnost za nova znanja, izkušnje in zaslužek! Zaslužite lahko tudi 10 evrov in več na uro ... Pa ne pozabite, delo se vam šteje v pokojninsko dobo. Kako se pripraviti na svoj (prvi) pogovor za delo?
(Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo (Finančna šola za najstnike) 6 večnih nasvetov, da bodo finance pod kontrolo Na vsake toliko časa se splača obnoviti osnove osebnih financ. Povzemamo nekaj glavnih ugotovitev, ki so jih predavatelji predali 71 mladim finančni šoli za najstnike.
 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
učitelji   dodaj
mladi   dodaj
finančna pismenost   dodaj
mladi in denar   dodaj
Gimnazija in... dodaj
 

(v živo) Sedem dijakov na Portugalskem pred finančnim izzivom!

avtor 22.10.2019  13:05  Dopolnjeno: 22.10.2019 13:11
Trboveljski dijaki Barbara, Laura, Ivana, Taja, Marko, Ina in Lucija, ki so se pri rednem pouku učili vodenja osebnih financ, so ta hip že trdno na portugalskih tleh. Tri tedne bodo daleč stran od doma v mestu Braga opravljali prakso. Bo njihova žepnina sploh »zdržala«? Kakšne (finančne) načrte imajo?

Sedem dijakov Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, smer ekonomski tehnik, je na Iberskem polotoku pred tritedenskim izzivom, kako skrbeti za »svoj denar« in voditi vse izdatke daleč od doma, brez staršev in z veliko skušnjavami! Dijakinji Barbara Blatnik in Laura Duh sta nam povedali, da so vsi dijaki za svojo žepnino 100 evrov, ki so jo dobili iz sponzorskih sredstev od NLB, že pred odhodom na Portugalsko naredili osebni finančni načrt (več o tem v naslednjih dneh). »Na poti do Brage ni nihče od nas zapravil niti centa, tudi malico smo imeli v nahrbtnikih,« sta poročali. Treba je priznati, začeli so zelo preudarno. Hm, le kaj se bo dogajalo v prihodnjih dneh?

Denar pa ne bo njihov edini izziv!

Sedem dijakov in dijakinj bo v okviru projekta Erasmus+ v mestu Braga tri tedne opravljalo prakso v treh različnih podjetjih. Kaj natančno? »Midve bova najino prakso opravljali v oglaševalski agenciji Green Corima – Publicicade,« sta povedali Barbara in Laura. Trije dijaki, Ivana Stjepanović, Taja Muhič in Marko Trošt Čebela, bodo svoje znanje računovodstva pokazali v računovodskem servisu Oliverde, Ina Božiček in Lucija Petek pa v Travel Planetu. »Za delovno prakso v tujini smo se odločili, ker želimo pridobiti nove izkušnje, znanja, spoznati novo kulturo, novo državo in s tem pridobiti tudi nove kompetence.«

Spremljajte nas! Naučimo se skupaj kaj novega in koristnega o osebnih financah!

0
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.