O avtorjih priročnika

Mag. Matjaž Nidorfer, univ. dipl. ekon., je od leta 2006 urednik vodilne revije za upravljanje osebnega premoženja v Sloveniji Moje finance in pisec številnih člankov s področja osebnih financ. Sodeluje tudi v različnih televizijskih oddajah s tega področja. V preteklosti je bil dve leti tudi urednik Osebnih financ na časniku Finance, še prej pa devet let specializirani novinar poslovnega tednika Gospodarski vestnik.

 

Mitja Vezovišek, mag., je eden izmed najbolj priznanih in izkušenih osebnih finančnih svetovalcev v Sloveniji. Leta 2010 je magistriral na EF v Ljubljani s temo Vloga in pomen osebnega finančnega svetovalca v Sloveniji in ob tem javno predstavil pobude za izboljšanje finančne pismenosti Slovencev ter umestitev poklica osebni finančni svetovalec v slovensko okolje. Več kot 10-letne izkušnje na področju osebnega finančnega svetovanja, širok nabor referenc in njegova avtorska dela (osebni finančni načrt, pokojninski načrt, aplikacija za vodenje osebnih financ Moj budget ...) ga umeščajo na vodilno mesto med strokovnjaki za osebne finance v Sloveniji. O njegovi strokovnosti pričajo tudi številni objavljeni avtorski članki, komentarji ter intervjuji, delavnice in seminarji s področja upravljanja osebnih financ, ki jih vodi. Vedno si prizadeva za gradnjo dolgoročnih odnosov s strankami, saj se zaveda, da jim lahko le tako pomaga dosegati postavljene cilje.
 

Tina Puncer, univ. dipl. ekon., je strokovnjakinja za osebne finance in idejni vodja projekta Mojadenarnica.si. S svojimi praktičnimi metodami in izkušnjami si prizadeva povečati ozaveščenost in finančno pismenost mladine in odraslih. Je avtorica prve Poletne finančne šole za najstnike v Sloveniji in soavtorica programa Financ festov za študente Denar nima idej. Njeni članki so objavljeni v številnih revijah in na spletnih straneh, sodeluje pa tudi v televizijskih in radijskih oddajah ter na izobraževalnih konferencah. Je avtorica poglavja Finance, delo in gospodarstvo v priročniku za učitelje pri predmetu DDE. Leta 2012 je bila govornica na TEDxLjubljanaEd z naslovom prispevka Slovenci smo v povprečju finančno nepismeni.
 

Laura Smrekar je po izobrazbi diplomantka sinologije. Ima več kot osem let izkušenj na področju trga dela in kadrovanja. Karierno pot je začela v vodilni svetovni agenciji za upravljanje človeških virov Adecco. V tem času se je podrobno seznanila s trgom dela in izzivi na področju zaposlovanja. Leta 2010 je s še dvema partnerjema ustanovila lastno zaposlitveno agencijo Competo, specializirano za iskanje vodstvenega in strokovnega kadra. Odlikuje jih inovativni poslovni model iskanja in selekcije. Njihovi naročniki so številna mednarodna in slovenska podjetja. Posebno pozornost posvečajo kandidatom na trgu in jih usmerjajo pri kariernih ciljih.


Mag. Samo Lubej, univ. dipl. ekon., je eden izmed vodilnih slovenskih neodvisnih strokovnjakov s področja osebnih financ. Dela kot predavatelj, svetovalec in podjetnik ter je avtor številnih člankov in treh knjig s področja osebnih financ. S področja naložbenih financ in zavarovalništva ima bogat avtorski opus, saj je pripravil že več kot 550 prispevkov. Njegovih predavanj na temo osebnih financ se je udeležilo že prek 10 tisoč slušateljev, tako doma kot v tujini. Na področju naložbenih financ je svetoval že več sto posameznikom, družinam in podjetjem.